Conectați-vă cu noi

OPINII

Drumul spre borcanul cu miere…

Publicat

pe

Mai înţelegeţi ceva din politica românească? Eu unul, nu. Mai este ceva stabil, statornic, limpede, normal, corect, echilibrat, demn în acest domeniu de activitate de care depind, prin înlănţuire, toate celelalte compartimente ale societăţii în care ne ducem existenţa? Păi, cum să fie, când vezi pe Guşă, patronul de la Realitatea TV şi analist politic specializat în teoria anti PSD, cum este primit cu braţele deschise în acest partid, după ce, ani şi ani, a lovit la temelie formaţiunea social-democrată.

Să nu ne mai mirăm de ce, în teritoriu, s-a procedat la fel? Cei care au burduşit PSD, care l-au lovit ca pe un sac de box, sunt acum, de asemenea, sfătuitori, oameni de bază, vectori de imagine, corifei apreciaţi. Este clar că semnalul a fost dat de sus, de la Bucureşti, pentru acest joc meschin şi păgubos. Guşă a plecat din PSD pe vremea lui Adrian Năstase, a fost directorul de campanie electorală a lui Traian Băsescu, cel care, ulterior, a dinamitat PSD şi a pus sămânţa statului paralel…

Cum să mai înţelegi politica atunci când vezi că marele partid care a fost odată PSD, în Dâmboviţa, aproape că nu mai există şi fiecare lider local, fiecare membrişor aşteaptă un semnal de la Rovana Plumb şi compania ei de sunet pentru a mişca câte ceva în această campanie electorală, de altfel extrem de austeră?

Probabil au remarcat că miza nu este una importantă şi că, aşa, de orgoliul partidului, Viorica Dăncilă trebuie să intre în turul doi şi să piardă onorabil. Se tot vorbeşte că există o înţelegere tacită între PSD şi PNL, astfel încât Viorica Dăncilă să fie sprijinită de activiştii şi de primarii liberali pentru a intra în turul doi. Un alt candidat, gen blajinul Diaconu sau vulcanicul, uşor temperat de dezvăluiri, Barna ar fi periculoşi pentru Iohannis. Viorica de la PSD poate fi folosită drept carne de tun. Care sunt resorturile acestei înţelegeri, dacă există, încă nu au fost dibuite, dar trebuie să fie ceva. Şi atunci vorbim de politică corectă, normală, gândită pentru popor? Nici vorbă!

Candidaţii noştri, într-o vervă înspăimântătoare, sfătuiţi prost, trimit mesaje de condoleanţe şi coroane de flori în memoria celor peste 60 de români care au murit arşi la „Colectiv”. Asta în condiţiile în care nu se ştie clar cine sunt vinovaţii, în condiţiile în care se fac încă speculaţii pe seama a ceea ce s-a întâmplat acolo. Şi nu mai punem la socoteală filmuleţul postat de „Libertatea”, care ne-a oripilat, ne-a cutremurat, ne-a indignat până la refuz, când am văzut cu ochii noştri cum au acţionat aşa-zişii salvatori la „Colectiv”.

Mai bine tăceau prezidenţiabilii. Marcau uşor, discret, această zi tristă. Căutau altceva de făcut. Nu trebuia exploatată electoral o tragedie naţională. Din păcate, la noi, totul miroase a interes, a joc de imagine, a scenariu valorizat de un grup sau de altul, având ca finalitate menţinerea unor privilegii şi a vizibilităţii în spaţiul public. Politica, în România, a devenit aidoma unui drum către o stupină cu miere multă, la care unii vor să ajungă, eventual, fără să fie înţepaţi de albine, fără să le pese dacă mai rămâne ceva în urma lor. Vor să-şi umple borcanele, să le depoziteze în cămările personale şi cam atât.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

OPINII

Derizoriul, ca lozincă electorală…

Publicat

pe

Este de râsu-plânsu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă în PSD. Imediat după consumarea primului tur, în loc să se concentreze asupra campaniei electorale ce va urma, una dură şi cu puţine şanse de reuşită pentru candidatul Dăncilă, social-democraţii de la vârf se războiesc între ei.

Şi-au ascuţit săbiile la ultimul CEX, nu pentru a se lupta cu liberalii sau cu alţi duşmani de pe partea dreaptă, ci cu gândul de a purcede la tăiatul capetelor colegilor, ale celor pe care îi cred trădători, intruşi, oportunişti. Greşit, foarte greşi au ales momentul. Păgubitor!

Culmea, fac lucrul acesta oribil tocmai soiul acela de lideri marca „no name”, de care nu a auzit nimeni sau care nu au scos în spaţiul public nicio vorbuliţă de Doamne ajută! După cum arată gazonul roşu, politicienii de prin PSD au cam dispărut. Au rămas pe teren doar uşureii, rezervele de umplutură, cei care nu au cum să facă un scor bun.

În loc să te ocupi serios de turul doi, să cauţi soluţii, portiţe, să inventezi vehicule de penetrare a indiferenţei alegătorilor, de capacitarea a acestora, tu, partid puternic ce te afli, stai de scandaluri interne. Vă păruiţi ca ţaţele pe uliţă! Manda de la Dolj, bruftuluit rău. Viorica Dăncilă a plâns şi a dat să plece de la CEX. Şefa campaniei prezidenţiale a PSD, Olguţa Vasilescu, şi ea supărată rău, a ameninţat că renunţă la această funcţie. Ce mai, comedie în toată regula!

De Rovana Plumb care a ieşit rău la Dâmboviţa, nu am auzit nimic. Nicio mustrare, nicio sancţiune pentru faptul că a pierdut judeţul. Ba da, ar fi spus europarlamentara că, în turul doi, va învinge PNL, luând în calcul procentele obţinute de Mircea Diaconu. Mă laşi!

Stimaţi social-democraţi, deja aţi dat un semnal negativ electoratului. Aţi început, uşor-uşor, să-i bulversaţi până şi pe alegătorii statornici ai PSD. Îi determinaţi pe oameni să se gândească de două ori înainte de a trânti ştampila pe buletinul de vot.

După acest eveniment de tip circ petrecut la CEX PSD, ar fi cazul să nu îi mai cereţi lui Klaus Iohannis să iasă la dezbatere cu Viorica Dăncilă. Nu o să iasă! Iar voi, doar insistând, cădeţi în derizoriu. Vorba unui bard primar de comună!

Citește în continuare

ALEGERI

Maşinăria de partid, ca o fabrică de vise…

Publicat

pe

Am trecut de primul tur al alegerilor prezidenţiale. Ce de convulsii, ce de calcule, ce de sperieturi! La un moment dat, social-democraţii au aflat înfricoşaţi că Barna s-ar situa pe locul doi, ca procent de voturi. Evident, după această veste, a fost turată spre seară, la maximum, maşinăria uriaşă a PSD, fără de care Viorica Dăncilă, candidatul şters, linear, cu un elocvent limbaj de lemn, cu ieşiri de tip emoţional-comunistoid, ar fi fost culcată la pământ.

Hai să nu ne minţim! Intrarea în turul doi a candidatei PSD se datorează structurilor puternice pe care partidul încă le are în teritoriu. Orice individ, politician mai răsărit, dacă ar fi fost sulemenit, protejat şi susţinut de colosalul mecanism numit PSD, ar fi intrat în turul doi, poate chiar de pe primul loc! Fifor, Teodorovici ar fi obţinut acelaşi scor, poate mai bun.

Această intrare în turul doi nu reprezintă câştigul datorat farmecului politic al Vioricăi Dăncilă, talentului şi harului său comunicativ, care aproape nu există, ci armatei de parlamentari, primari, viceprimari, consilieri locali şi membri simpli, obişnuiţi să lucreze la calcul exact, cu pixul în mână, la colţul uliţei, comunicând la centru date şi despre vrabia care s-a aşezat pe acoperişul secţiei de vot!

Corifeii de casă, plătiţi regeşte, televiziuni, ziare portaluri, încearcă să o ridice în slăvi pe Viorica Dăncilă, dar nici ei nu cred prea mult în acest lucru, o fac din interes şi atât. Unii moderatori tv chiar mă scârbesc, când îi văd cum perorează pentru unul sau altul dintre candidaţi şi ştiu că soţiile sau soţii lor ori alte tipuri de rude fac parte dintr-un partid sau altul şi deţin funcţii barosane!

Revenind la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis poate să fie liniştit. Câştigarea turului doi nu va fi o problemă, chiar dacă procentele, pe ici pe colea, se vor schimba, modificarea producându-se, probabil, din cauza a ceea ce se va mai întâmpla la nivel de imagine în cele două săptămâni care urmează.

PSD-ul îşi va forţa la maximum colosul organizaţional, care, s-a văzut la aceste alegeri, indiferent de cine este la butoane, indiferent de convulsiile interne, poate face faţă unei exuberanţe şi antipatii populare.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web