Connect with us

Dâmboviţa

Trenul de Pietroşiţa trebuie menţinut! Demers parlamentar al deputatului PNL Cezar Preda

Publicat

pe

Deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda a semnat intervenţia în scop de utilitate publică iniţiată de colegul de la USR – Dumitru Lupescu, dar s-a adresat şi în nume propriu ministrului Transporturilor, în vederea menţinerii trenului de călători pe ruta Târgovişte-Pietroşiţa. Reamintim faptul că SNCFR a decis să închidă acest tronson, urmare numărului mic de călători, începând cu data de 15 decembrie 2019.

„Decizia de a declara acestă secție neinteroperabilă nu este susținută temeinic, dat fiind faptul că a beneficiat de investiții de-a lungul timpului și este indispensabilă locuitorilor din zonă, care fac naveta cu trenul.

Mai mult decât atât, vorbim despre singurul tonson care străbate Munții Bucegi și despre atestarea recentă, anul trecut, a zonei Moroeni-Padina-Peștera ca stațiune turistică de interes național.

La nevoile locuitorilor și la dezvoltarea turismului montan din această zonă, putem adăuga investițiile realizate și viitoare ale Companiei ARCTIC SA, care vor spori rentabilitatea rutei Târgoviște–Pietroșița.

Având în vedere ponderea punctelor forte, vă rog, domnule ministru, să îmi comunicați următoarele:
– Veți proceda la reintroducerea curselor de călători și pe acestă rută după data de 15 decembrie 2019?
– Dacă da, câte perechi de trenuri veți pune în circulație și care va fi programul acestora?”, se arată în documentul pe care l-a transmis deputatul PNL Cezar Preda către ministrul Lucian Bode.

ADMINISTRAŢIE

Ritm bun de lucru pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat stadiul lucrărilor pe cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județul Dâmbovița, cel mare vizează reabilitarea DJ 720, DJ 720B, DJ 711 și DJ 101B.

În total, este vorba despre 62,161 km care străbat 15 localități din județul Dâmbovița, de la granița cu Prahova, la Moreni, până la granița cu Ilfov, la Niculești.

Investiția, în valoare de aproape 212 milioane de lei (43 milioane de euro) a fost împărțită în patru loturi.

Lot 1: DJ 720, Răzvad – Gura Ocniței – Moreni, și DJ 720 B, Ulmi – Nisipuri – Gura Ocniței.

În Gura Ocniței se toarnă strat de asfalt și tot în această comună ieri s-au montat cele 10 grinzi ale podului de pe DJ 720.

Lotul 2: DJ 711, Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni

În comuna Băleni se reprofilează stratul de piatră astfel încât, de luni, să înceapă turnarea primului covor de asfalt.

 

Lotul 3: DJ 711, Băleni – Dobra – Finta – Bilciurești – Cojasca

În comuna Băleni, podul este aproape de finalizare, iar în Bilciurești se lucrează la șanțuri și rigole.

Lotul 4: DJ 711, Cojasca – Cornești, și DJ 101B, Butimanu – Niculești

Pe acest tronson, în comunele Niculești și Cojasca se lucrează la șanțuri și rigole, se toarnă asfalt și se amenajează accesele în gospodării. Tot la Cojasca, execuția podului avansează conform graficului.

Citește în continuare

Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat într-un accident rutier lângă Târgoviște

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Dâmboviţa

O fată de 14 ani și un băiat de 18 ani au decedat, azi-noapte, într-un accident rutier petrecut pe DN 72, în satul Dumbrava, comuna Ulmi. Mașina condusă de tânărul de 18 ani, de fel din Morteni, a intrat într-un TIR, la volanul căruia se afla un bărbat de 34 de ani. Alte două persoane, în vârstă de 14 și 21 de ani, pasageri în autoturism, au fost transportate la UPU Târgoviște cu multiple traumatisme.

La fața locului au acționat pompierii, cu o autospecială de descarcerare și una de stingere cu apă și spumă pentru sablarea carosabilului, un echipaj SMURD și două ambulanțe SAJ.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal, și ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, fiind efectuate cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzei și împrejurărilor producerii accidentului rutier.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT