Conectați-vă cu noi

POLITIC

Eugen Tomac, PMP: Pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt!

Publicat

pe

Eugen Tomac - preşedinte Partidul Mişcarea Populară

Partidul Mișcarea Populară a contestat la Curtea Constituţională Codul Administrativ, votat la începutul lunii iulie în Parlament, întrucât prevede pensii speciale pentru aleşii locali şi oficializarea limbii maghiare.

„Sunt cinci milioane de pensionari în ţara noastră, iar peste patru milioane de români primesc o pensie mizerabilă. Din acest motiv credem că pensiile speciale pentru politicieni sunt un furt. Le vom cere românilor să susţină acest demers pentru că vrem ca, în mod onest, toţi cei care beneficiază de pensii să le primească în funcţie de contributivitate”, a declarat liderul PMP, Eugen Tomac, în cadrul şedinţei Consiliului Naţional de vineri – 3 august.

În cadrul întâlnirii de la Tulcea, Partidul Mişcarea Populară a decis să comaseze iniţiativa privind eliminarea pensiilor speciale cu campania de strângere de semnături pentru alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

„Vom solicita ca românii care semnează pentru alegerea primarilor în două tururi de scrutin să fie de acord şi cu eliminarea pensiilor speciale”, a spus Eugen Tomac.

Propunerea legislativă a PMP privind eliminarea pensiilor speciale nu îi va viza pe deţinuţii politici, veteranii de război şi militarii care au acţionat în teatrele de operaţiuni.

Dâmboviţa

Guvernul a pierdut majoritatea parlamentară oricât ar încerca să eludeze Constituţia!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota spune că actualul Guvern este ilegal, prin refuzul de a cere votul Parlamentului, după ce ALDE a intrat în opoziţie. Este clar că Executivul României a pierdut majoritatea, oricât ar încerca să eludeze Constituţia.

„Membrii ALDE care s-au alăturat Vioricăi Dăncilă nu au cum, legal, constituţional, să reprezinte ALDE în actualul Executiv. Viorica Dăncilă este obligată de Constituţie să se prezinte în faţa senatorilor şi deputaţilor pentru a vedea dacă mai are susţinere parlamentară”, explică senatorul liberal.

În acest context politic, PNL face toate demersurile necesare pentru demiterea guvernului prin moţiune de cenzură. Aceasta va fi depusă în momentul în care sunt adunate cele 233 de semnături care vor garanta adoptarea ei.

„PNL îşi doreşte ca acest Guvern să fie demis cât mai curând posibil, dar trebuie să aibă minima garanţie de succes a moţiunii de cenzură. România are nevoie de un nou Guvern, unul responsabil!”, spune Iancu Caracota.

Citește în continuare

POLITIC

Victor Ponta, dezamăgit de Mihai Fifor. Este sluga oricui este şef!

Publicat

pe

Pe surse, auzisem că cei care luptau să instaureze democraţia în PSD Dâmboviţa îşi puneau mari speranţe în Mihai Fifor, actualul secretar general al PSD, care le-ar fi promis că va face ordine la Dâmboviţa, pentru binele partidului şi pentru că ţine la unitate. Acest lucru nu s-a întâmplat!

La un moment dat, am încercat să-l contactăm pe Mihai Fifor, să ne spună dacă ştie ce se întâmplă la Dâmboviţa şi dacă se vor organiza alegeri statutare în organizaţie. Asta se întâmpla înainte de 6 septembrie, prima dată la care ar fi trebuit să se ţină conferinţa judeţeană de alegeri. Nu am primit niciun răspuns până astăzi. Este clar că nu Mihai Fifor s-a dat la o parte şi nu s-a mai implicat în această problemă delicată. Hăţurile sunt la Viorica Dăncilă!

Astăzi, Victor Ponta, într-un interviu pentru DC News, spune despre fostul său tovarăş de partid Mihai Fifor că este sluga oricui este şef şi că este dezamăgit de el.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!