Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Ministerul Transporturilor şi CNAIR, dispreţ şi indiferenţă faţă de dâmboviţeni!

Publicat

pe

Sunt 9 ani de când au fost aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul care vizează construirea drumului de centură al oraşului Găeşti, judeţul Dâmboviţa. În toată această perioadă de timp, mulţi miniştri s-au perindat la Transporturi şi numeroase demersuri s-au întreprins de către autorităţile locale şi judeţene, precum şi de către parlamentari – indiferent de culoarea politică. Degeaba! Oraşul Găeşti este şi acum sufocat de trafic, fiindcă variantă de ocolire nu s-a făcut. Tot degeaba au fost aduşi la faţa locului responsabilii de la cel mai înalt nivel din Ministerul Transporturilor şi CNAIR, că tot nu s-a mişcat ceva pentru ca proiectul să fie transpus în practică!

CITEŞTE ŞI: Petiţie online pentru drum de centură oraş Găeşti. CNAIR se contrazice în răspunsuri!

Săptămâna aceasta, deputata PRO România Oana Vlăducă l-a informat şi pe actualul ministru despre situaţia de la Găeşti şi l-a întrebat cât timp mai trebuie să suporte locuitorii oraşului indiferenţa şi dispreţul celor din Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este ceea ce-i permite statutul de parlamentar să întreprindă, însă, într-o Românie normală, ar trebui să fie suficient pentru ca o investiţie atât de importantă să depăşească stadiul de proiect.

CITEŞTE ŞI: Drum expres Constanţa-Tulcea prin judeţul Dâmboviţa? Ce întreabă deputaţii şi ce răspund miniştrii…

„Pentru orice om de bună-credință devine inexplicabil cum, de aproape 9 ani de zile (!!!), acest obiectiv să nu înregistreze niciun progres. Este dezarmant ca deputați și senatori ai județului să facă demersuri repetate la Minister și CNAIR, iar răspunsurile să evite în toate formele o rezolvare, indiferent de cei care au condus aceste instituții. Este un blocaj absurd, repetat și în alte situații punctuale, referitoare la infrastructura județului Dâmbovița (DN 7, DN 71). În tot acest timp, orașul Găești, nod rutier important, intersecție a trei drumuri naționale (DN72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, DN7 Bucureşti-Piteşti şi DN61 Găeşti-Autostrada A1) se sufocă”, a explicat deputata Oana Vlăducă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Prinşi în Hora Unirii, dar fiecare cam cu grupul său…

Publicat

pe

O dată pe an, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Mică Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, politicienii români, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, reușesc să se prindă în istorica și tradițională horă a unității și să simuleze înțelegerea și coeziunea. Din păcate, stau prinși în Hora Unirii, dar fiecare aproximativ cu grupul său…

La Târgoviște, la evenimentul desfășurat în Piața Mihai Viteazul, au susținut alocuțiuni cu tematica Unirii de la 1859, cu rezonanță în actualitate, preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, prefectul județului Dambovita – Aurelian Popa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit de la ceremonialul dedicat Micii Unirii nici liderii partidelor politice și parlamentarii.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Restricţii de circulaţie pe drumul Târgovişte-Sinaia, înainte de Cota 1000

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

DN 71, Bâldana-Târgovişte-Sinaia, care tot aşteaptă încheierea nesfârşitelor proceduri birocratice şi demararea lucrărilor, devine pe zi ce trece dificil de parcurs de către participanţii la trafic, iar tronsonul Pucioasa-Fieni-Pietroşiţa-Moroieni-Sinaia nu pare să fie deloc agreat de turişti.

Carosabilul arată jalnic, fără să punem la socoteală alunecările de teren, încă în fază incipientă, din zona Glod-Cota 1000. Aflăm acum că, pe acelaşi segment de drum, un pod se află într-o stare de exploatare nu tocmai bună.

În urma unei expertize tehnice, s-a ajuns la concluzia că respectiva cale de traversare nu mai prezintă siguranţă, aşa că administratorul drumului a găsit rapid o soluţie de compromis. Asta ca să nu închidă de tot drumul! Circulaţia pe acel pod se va desfăşura pe un singur sens. Traficul a fost restricţionat pe o perioadă nedeterminată, folosindu-se în acest sens mijloacele de avertizare şi semnalizare legale.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT