Connect with us

ACTUALITATE

Ministerul Transporturilor şi CNAIR, dispreţ şi indiferenţă faţă de dâmboviţeni!

Publicat

pe

Sunt 9 ani de când au fost aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul care vizează construirea drumului de centură al oraşului Găeşti, judeţul Dâmboviţa. În toată această perioadă de timp, mulţi miniştri s-au perindat la Transporturi şi numeroase demersuri s-au întreprins de către autorităţile locale şi judeţene, precum şi de către parlamentari – indiferent de culoarea politică. Degeaba! Oraşul Găeşti este şi acum sufocat de trafic, fiindcă variantă de ocolire nu s-a făcut. Tot degeaba au fost aduşi la faţa locului responsabilii de la cel mai înalt nivel din Ministerul Transporturilor şi CNAIR, că tot nu s-a mişcat ceva pentru ca proiectul să fie transpus în practică!

CITEŞTE ŞI: Petiţie online pentru drum de centură oraş Găeşti. CNAIR se contrazice în răspunsuri!

Săptămâna aceasta, deputata PRO România Oana Vlăducă l-a informat şi pe actualul ministru despre situaţia de la Găeşti şi l-a întrebat cât timp mai trebuie să suporte locuitorii oraşului indiferenţa şi dispreţul celor din Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este ceea ce-i permite statutul de parlamentar să întreprindă, însă, într-o Românie normală, ar trebui să fie suficient pentru ca o investiţie atât de importantă să depăşească stadiul de proiect.

CITEŞTE ŞI: Drum expres Constanţa-Tulcea prin judeţul Dâmboviţa? Ce întreabă deputaţii şi ce răspund miniştrii…

„Pentru orice om de bună-credință devine inexplicabil cum, de aproape 9 ani de zile (!!!), acest obiectiv să nu înregistreze niciun progres. Este dezarmant ca deputați și senatori ai județului să facă demersuri repetate la Minister și CNAIR, iar răspunsurile să evite în toate formele o rezolvare, indiferent de cei care au condus aceste instituții. Este un blocaj absurd, repetat și în alte situații punctuale, referitoare la infrastructura județului Dâmbovița (DN 7, DN 71). În tot acest timp, orașul Găești, nod rutier important, intersecție a trei drumuri naționale (DN72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, DN7 Bucureşti-Piteşti şi DN61 Găeşti-Autostrada A1) se sufocă”, a explicat deputata Oana Vlăducă.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

IMM-urile vor beneficia de compensarea energiei electrice și a gazelor naturale

Publicat

pe

Deputatul PSD de Dâmbovița Radu Popa îi anunță, într-o postare pe pagina sa de Facebook, pe reprezentanții Întreprinderilor Mici și Mijlocii că, începând de astăzi -28 noiembrie, pot depune cereri pentru compensarea consumului de energie electrică și gaze naturale.

Mai precizează parlamentarul, membru în Comisia pentru Industrii a Camerei Deputaților, că este absolut obligatoriu ca IMM-urile să adreseze solicitări în acest sens furnizorilor de energie electrică sau gaze naturale. În caz contrar, nu vor putea beneficia de măsurile compensatorii.

Pentru perioada noiembrie 2021 – martie 2022, se compensează următoarele cantități de energie electrică și gaze naturale: 300 kwh/lună – 1500 kWh energie electrică și echivalentul în kWh a 1000 mc de gaze naturale.

„Plafonarea prețurilor se va aplica la toți consumatorii casnici, spitale publice și private definite conform Legii nr. 95/2006, unităţi de învăţământ publice și private definite conform Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, creșe, organizaţii neguvernamentale, unitățile de cult astfel cum sunt reglementate de Legea nr. 489/2006 și furnizori publici şi privaţi de servicii sociale prevăzute în Nomenclatorul serviciilor sociale.

Pe lângă prețul plafonat, aproximativ 70% dintre consumatorii casnici vor beneficia și de schema de compensare, pentru lunile noiembrie 2021 – martie 2022. Aici va fi luat un preţ de referinţă de 0,68 lei/kwh la energie electrică, respectiv un preţ de referinţă al gazului natural de 125 lei/Mwh. Mai trebuie reținut faptul că se acceptă o abatere în favoarea beneficiarului compensaţiei de maximum 10%”, a precizat deputatul PSD Radu Popa.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Ministrul de Interne l-a demis pe șeful Poliției Rutiere Giurgiu după scandalul „porcul de Crăciun”

Publicat

pe

Lucian Bode - ministrul de Interne (Foto: Inquam Photos / George Călin)

Șeful Poliției Rutiere Giurgiu a fost demis din funcție, iar un ofițer și cinci subofițeri din subordinea acestuia vor fi cercetați disciplinar după scandalul „porcul de Crăciun”, iscat ca urmare a unei glume pe care un polițist a luat-o de bună și a înaintat raport către comandant, să i se repartizeze un porc de Crăciun.

Decizia a fost luat de ministrul de Interne, Lucian Bode, care a declarat că „este nedrept pentru zecile de mii de polițiști care sunt zi de zi la datorie să fie subiect de glume pe seama unor nefericiți de la Serviciul Rutier Giurgiu”.

„Până o zbura porcul, am decis să-i zbor eu pe câțiva din funcție. Am decis încetarea împuternicirii șefului Serviciului rutier din cadrul IPJ Giurgiu, începând cu data de 26 noiembrie, și am decis declanșarea cercetării prealabile în conformitate cu statutul polițistului față de un ofițer și 5 agenți de poliție pentru a stabili existența sau inexistența unor abateri disciplinare”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT