Connect with us

ACTUALITATE

Ministerul Transporturilor şi CNAIR, dispreţ şi indiferenţă faţă de dâmboviţeni!

Publicat

pe

Sunt 9 ani de când au fost aprobaţi, prin Hotărâre de Guvern, indicatorii tehnico-economici pentru proiectul care vizează construirea drumului de centură al oraşului Găeşti, judeţul Dâmboviţa. În toată această perioadă de timp, mulţi miniştri s-au perindat la Transporturi şi numeroase demersuri s-au întreprins de către autorităţile locale şi judeţene, precum şi de către parlamentari – indiferent de culoarea politică. Degeaba! Oraşul Găeşti este şi acum sufocat de trafic, fiindcă variantă de ocolire nu s-a făcut. Tot degeaba au fost aduşi la faţa locului responsabilii de la cel mai înalt nivel din Ministerul Transporturilor şi CNAIR, că tot nu s-a mişcat ceva pentru ca proiectul să fie transpus în practică!

CITEŞTE ŞI: Petiţie online pentru drum de centură oraş Găeşti. CNAIR se contrazice în răspunsuri!

Săptămâna aceasta, deputata PRO România Oana Vlăducă l-a informat şi pe actualul ministru despre situaţia de la Găeşti şi l-a întrebat cât timp mai trebuie să suporte locuitorii oraşului indiferenţa şi dispreţul celor din Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Este ceea ce-i permite statutul de parlamentar să întreprindă, însă, într-o Românie normală, ar trebui să fie suficient pentru ca o investiţie atât de importantă să depăşească stadiul de proiect.

CITEŞTE ŞI: Drum expres Constanţa-Tulcea prin judeţul Dâmboviţa? Ce întreabă deputaţii şi ce răspund miniştrii…

„Pentru orice om de bună-credință devine inexplicabil cum, de aproape 9 ani de zile (!!!), acest obiectiv să nu înregistreze niciun progres. Este dezarmant ca deputați și senatori ai județului să facă demersuri repetate la Minister și CNAIR, iar răspunsurile să evite în toate formele o rezolvare, indiferent de cei care au condus aceste instituții. Este un blocaj absurd, repetat și în alte situații punctuale, referitoare la infrastructura județului Dâmbovița (DN 7, DN 71). În tot acest timp, orașul Găești, nod rutier important, intersecție a trei drumuri naționale (DN72 Găeşti-Târgovişte-Ploieşti, DN7 Bucureşti-Piteşti şi DN61 Găeşti-Autostrada A1) se sufocă”, a explicat deputata Oana Vlăducă.

ACTUALITATE

Descoperă orașul Ploiești prin intermediul desenelor și machetelor realizate de elevi

Publicat

pe

Muzeul „Ion Luca Caragiale” din Ploiești vernisează, marți – 11 mai 2021, la ora 12:00, expoziția temporară itinerantă „Ploieşti – oraşul meu”, organizată în colaborare cu profesorii îndrumători şi elevii Şcolii Gimnaziale „Nicolae Iorga” din Ploieşti.

„Tema expoziţiei a pornit de la proiectul educaţional „Ploieştiul de altădată”, proiect iniţiat ca o călătorie în timp prin intermediul cărţilor poştale ilustrate.

Proiectul expoziţional vă provoacă să descoperiţi oraşul Ploieşti prin intermediul desenelor şi machetelor realizate de elevii claselor a V-a B, a V-a D, a VI-a A, a VI-a B, a VI-a C, a VII-a B, a VII-a C şi a VIII-a A, profesori coordonatori: Nicoleta Camelia Bucurică, Eugenia Dârmon şi Luminiţa Tonsciuc.

Prin acest proiect expoziţional încercăm să evidenţiem cum o activitate extraşcolară poate fi transformată într-o expoziţie reuşită, ce poate fi admirată de publicul larg”, se precizează într-un comunicat de presă remis de Muzeul Judetean de Istorie și Arheologie Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Burse pentru studii despre efectele consumului moderat de bere asupra sănătății

Publicat

pe

de

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție a lansat un nou program de burse de cercetare pe tema efectelor consumului moderat de bere în raport cu sănătatea. Înscrierile se desfășoară în perioada 4 mai – 1 decembrie 2021, iar valoarea totală a fondurilor va fi de 100.000 de lei.

Programul este adresat în principal studenților aflați în an terminal la specializări de natură științifică (medicină, biologie, chimie), dar și la specializări conexe, precum nutriție, educație fizică sau științe sociale, masteranzi, doctoranzi sau post-doctoranzi din centre de învățământ superior sau centre de cercetare din România.

De asemenea, în program se pot înscrie și cadrele medicale cu specializările diabet, nutriție, boli metabolice și cardiologie, dar și cadre didactice din învățământul universitar și post-universitar, care își pot coordona studenții pentru realizarea unui astfel de studiu.

Pentru a aplica, cei interesați pot descărca rapid formularul de înscriere doar accesând pagina https://www.beresanatatenutritie.ro/burse-de-cercetare/ sau pot solicita un formular la adresa de email centru@beresanatatenutritie.ro. Formularul completat trebuie transmis la aceeași adresă de email până la data de 1 decembrie 2021.

Pentru a fi eligibili, studenții aplicanți vor avea nevoie de un coordonator de proiect dintr-o instituție de învățământ superior sau centru de cercetare din România și care să fie cel puțin asistent universitar sau cercetător științific. Cadrele medicale ce doresc să aplice pot depune proiectul în nume propriu sau ca parte a unei echipe de medici, fără a fi necesar un coordonator de proiect.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT