Știri, Muntenia-Sud, România|joi, iulie 2, 2020
Sunteți Aici Home » ADMINISTRAŢIE » CORBII MARI: Prejudiciul preluat de la fosta administraţie depăşeşte cu mult cifrele Curţii de Conturi!

CORBII MARI: Prejudiciul preluat de la fosta administraţie depăşeşte cu mult cifrele Curţii de Conturi! 

Ionuţ Bănică - actualul primar al comunei Corbii Mari

Raportul Curţii de Conturi a fost prezentat în fel şi chip de către media, fără a exista interes pentru a se afla de unde vin deficienţele constatate de către inspectorii Curţii.

Spre exemplu, la Corbii Mari, comună din judeţul Dâmboviţa, spune primarul Ionuţ Bănică, cifrele din raport sunt corecte, abaterile constate se confirmă, dar trebuie făcută o distincţie între perioadele în care au fost comise ilegalităţile, cine se afla la conducerea administraţiei publice locale, pentru a nu se crea confuzii şi pentru a nu se pasa responsabilitatea asupra celor de bună credinţă.

Edilul de la Corbii Mari a ieşit public, în nenumărate rânduri, cu informaţii privitoare la situaţia economico-financiară pe care a moştenit-o de la cei care s-au aflat la cârma comunei până în iunie 2016, despre neregulile constatate în ceea ce priveşte implementarea unor proiecte şi cheltuirea nejustificată a unor bani din bugetul local.

Ionuţ Bănică ne-a precizat că la reţeaua de apă prejudiciul este mult mai mare decât cifrele avansate de către inspectorii Curţii de Conturi, fiind vorba de aproximativ 19 miliarde de lei vechi, cifră avansată în urma controlului de audit comandat de actualul primar imediat după ce a preluat mandatul. În momentul de faţă, există un dosar în lucru la DNA având tocmai această speţă.

„Am găsit la Primărie, în momentul în care am preluat mandatul, foarte multe nereguli, foarte mulţi bani cheltuiţi aiurea, proiecte abandonate. Am preluat această moştenire grea şi acum vrem să punem lucrurile în ordine, să limpezim situaţia. Este dificil, dar sunt convins că o să o scoatem la capăt”, ne-a declarat Ionuţ Bănică.

Prejudiciul prezentat în raportul Curţii de Conturi, de 247.000 de lei din care 125.000 de lei reprezintă cheltuieli de capital plătite nelegal pentru investiţia Sistem de alimentare cu apă, spune edilul de la Corbii Mari, se referă doar la organizarea de şantier, un contract de concesiune şi la indicele preţului de consum.

Adaugă un Comentariu

*