Știri, Muntenia-Sud, România|luni, iunie 1, 2020
Sunteți Aici Home » ACTUALITATE » EXAMEN: Astăzi şi mâine, simularea probelor de evaluare naţională

EXAMEN: Astăzi şi mâine, simularea probelor de evaluare naţională 

FOTO ARHIVĂ (Sursa: realitatea.net)

Astăzi şi mâine, elevii de clasa a VIII-a susţin simularea evaluării naţionale. Probele încep la ora 09:00, moment în care vor fi distribuite subiectele. Timpul destinat rezolvării lucrării este de două ore. Accesul elevilor în săli este permis până la 08:30.

„Simularea Evaluarii naționale se va face în conditii reale de examen, în vederea pregătirii tuturor detaliilor pentru desfășurarea corecăa a examenului propriu-zis din luna iunie a anului curent.

La finalul săptămânii încheiate au avut loc simulări tehnice organizate de minister cu inspectoratul scolar si cu persoanele de contact de unitățile de învaățământ și au fost instruiți membrii comisiilor de organizare a simulării din unitățile școlare”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa.

CITEŞTE ŞI: Profesorii din 1.100 de şcoli boicotează simularea evaluării naţionale!

În Dâmboviţa, sunt aşteptaţi să susţină simularea probelor de evaluare naţională 4.662 de elevi şi au fost organizate 132 de centre, în unităţile şcolare care deţin cel puţin o clasă a VIII-a.

„În urma desfășurării acestor simulari se vor realiza rapoarte ale unităților de învățământ care vor cuprinde și planuri de acțiune cu măsuri de remediere a situației acolo unde acestea se impun. Pe baza acestor rapoarte ISJ Dâmbovița va elabora un raport care analizeaza rezultatele simularilor în care va fi cuprins și un plan de monitorizare, control și remediere acolo unde rezultatele nu sunt mulțumitoare”, precizează aceeeaşi sursă.

Adaugă un Comentariu

*