Connect with us

ACTUALITATE

Noțiuni minime de marketing pe care un director general trebuie să le cunoască

Publicat

pe

Începând cu secolul al XX-lea studiile despre leadership au început să își intensifice numărul în literatura de specialitate. Descentralizarea puterii din cadrul companiilor a fost asociată cu dispersia autorității și implicit, stratificarea deciziilor. Există astfel atât afaceri care au o structură de conducere piramidală, cu decizii de sus în jos, dar și unele care nu respectă forma tradițională, care sunt eficiente fiindcă operează în permanență cu specialiști. Indiferent de situație, structura de conducere din care face parte și persoana directorului general trebuie să cunoască elemente definitorii pentru managementul unei firme. Printre aceste informații vitale se numără și noțiunile de marketing, atât de mediatizate în zilele noastre.

În cadrul acestui articol încercăm să realizăm o sinteză a ceea ce înseamnă noțiuni minimale în materie de marketing pe care un director trebuie să le cunoască pentru a eficientiza deciziile. Crizele din ultimii ani au afectat în mare măsură afacerile locale, cele fără vizibilitate în mediul online. Internetul a devenit prin urmare, cel mai bun spațiu pentru desfășurarea optimă a unei afaceri pentru a fi rentabilă, de aici și importanța unor tipuri de strategii de marketing adaptate la produs/servicii și domeniu de activitate.

Un plan bine întocmit pentru eficiență sporită

În vânzări nu totul depinde de cifre. În acest domeniu este esențial ca structura de conducere să dețină minime informații de contabilitate dar și câteva de marketing pentru a putea eficientiza procesele pe viitor. În calitate de director general cu ambiții de creștere a vizibilității pe piață este indicat să consultați un plan de marketing exemplu pentru a avea idei despre cum puteți să îl construiți pe cel ideal pentru firma dumneavoastră. În definitiv, un plan de marketing este sinonim cu procesul de planificare al producției, al modului de analiză al pieței și concurenței, a adaptării produselor/serviciilor la noile tendințe cerute de către clienți. Este foarte important ca orice firmă să dețină un plan de marketing bine pus la punct pentru a ști cum să se orienteze intern și extern. Evoluțiile viitoare ale firmei depind foarte mult de adaptarea continuă la noi contexte, de regândirea, atunci când este cazul, a strategiei de marketing. Într-o companie sau într-o organizație, eficientizarea muncii este un deziderat pentru orice structură managerială. Aceasta se poate realiza atunci când angajații au predictibilitate, siguranță, un traseu clar și task-uri specifice care să îi facă să se simtă valoroși. O companie care își valorizează resursa umană este capabilă să valorizeze și clienții.

Nu numai teorie, ci și rezultate

Mixul de marketing in servicii reprezintă partea empirico-teoretică a deciziilor și instrumentelor prin care o companie încearcă să se adapteze pe piață și să facă față concurenței. Cu ajutorul celor 4 elemente principale ale mixului (produs, preț, promovare și plasare), o companie poate transpune din teorie în practică modelul de vânzare eficient și eficace, pliat pe profilul său.

Tot ceea ce ține de politicile de marketing ale unei firme coincide cu mixarea unor instrumente specifice pentru maximizarea profitului. Înțelegerea acestora de către decidenți este un prim pas înspre comunicarea intra-organizațională și implicit, către rezultate mai bune pe viitor.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ACTUALITATE

Calea Luminii, Calea Vieții. Un eveniment unic, care se întâmplă de 25 de ani la Târgoviște

Publicat

pe

Aseară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, mii de târgovișteni au participat la evenimentul cultural-religios devenit o adevărată sărbătoare a Cetății – Calea Luminii.

Alături de oamenii adunați pentru a aprinde Sfânta Lumină pe Bulevardul Carol I, Calea Vieții și a Credinței până la urmă, au fost prezenți și reprezentanții puterii locale și județene. S-au aflat lângă preotul vicar Ionuț Ghibanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputatul Carmen Holban, prefectul Claudia Gilia, primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. Lumina vie a credinței a pornit, ca un adevărat izvor, din fața Bisericii Mitropolitane și s-a revărsat rapid pe Bulevardul Carol I, până spre gară, devenind un râu de lumină alimentat de sufletele miilor de târgovișteni care au aprins cu speranță și credință peste 6.000 de lumânări.

Așa cum a precizat preotul Ionuț Ghibanu, lumina este cel mai cunoscut simbol religios din toate timpurile și locurile.

„Este și cea care ne reamintește, poate cel mai frumos, ce înseamnă viața și credința. Viața noastră este asemenea unei lumânări care trebuie să lumineze drumul nostru și al altora, să împărtășească bucurie și speranță, încredere și bunătate, să încălzească și să dea sens. Apoi, ea este și simbolul căutării, al celui ce caută cu sinceritate în întunericul tentațiilor și al provocărilor, al ignoranței și al asalturilor răului. Și, nu în ultimul rând, lumina este simbolul tinereții, al bucuriei începuturilor și al năzuințelor de a merge mereu cât mai sus”, a spus Ionuț Ghibanu.

Calea Luminii a ajuns la cea de a 25-a ediție și parcă, de la an la an, forța acestei manifestări a credinței sporește, devenind parte din obișnuința noastră spirituală, un fel de rugă comună, profundă, ce țâșnește simultan din sufletele a mii de oameni.

„Calea Luminii este unul dintre evenimentele de suflet ale târgoviștenilor și dâmbovițenilor! După 25 de ani, bucuria pe care o aduce Lumina sărbătorilor pascale în Târgoviște și Dâmbovița este la fel de mare ca la început! Lumina unește și ne arată că împreună suntem mai buni”, a fost mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Intrând puțin în istoria acestui grandios exemplu de credință, putem afirma că ineditul eveniment de factură artistică și spirituală este creația pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu. Artistul, într-o încercare de a umple Târgoviștea de lumină simbolică „atinge cu delicatețe obiectivul autorităților în ceea ce privește dezvoltarea culturală a comunității”.

„Prin intermediul „Căii Luminii”, atât artistul, cât și participanții și spectatorii, se angajează într-un exercițiu de purificare și de meditație, atât de necesar în vecinătatea unui război de o cruzime deosebită, care are loc în apropierea granițelor țării noastre. Atmosfera este mereu completată de un fundal muzical emoționant, „Doina”, interpretată de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu” se menționează, inspirat, pe pagina de Facebook a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Calea se umple de lumină, în chip simbolic dar și faptic, după ce se încheie slujba de la Catedrală iar flacără luminii veșnice este transmisă nouă prin preoți de Dumnezeu, „pentru a prelungi și a aprofunda și mai mult semnificația jertfei Mântuitorului Hristos, pentru a arăta, pe de o parte, comuniunea în credință cu cei de dinaintea noastră, speranță pentru prezent și bucuria luminii, dar și, pe de altă parte, ca o simbolică predare parcă de ștafetă tinerelor generații ce duc mai departe lumina credinței, tezaurul de viață și de speranță al înaintașilor”.

„Lumina iubirii milostive a Tatălui ceresc se coboară la noi, iar entuziasmul tinerilor ne dăruiește și nouă puterea de a ne bucura de vigoarea tinereții credinței și de comuniunea dintre generații. O lumină în noaptea vieții trebuie să fie viața noastră! Să lumineze din lumina lui Hristos și să împărtășească bucurie, iubire, speranță, încredere, bunătate, comuniune și solidaritate”, a mai spus vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

Târgoviște a fost aseară, pentru a 25 oară, o adevărată cetate a credinței și a luminii, a încrederii într-un viitor mai bun, într-o comuniune și unitate a credincioșilor, într-o contopire spirituală a lor, fără resentimente, fără bariere generate de orgolii, ambiții, ură, funcții și poziții în societate. Dacă nu s-a produs total acest deziderat creștin, universal până la urmă, a fost măcar o încercare ușor reușită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște – „Calea luminii”: Se închide circulația pe Bulevardul Carol I, între orele 19:00 și 23:00

Publicat

pe

Foto arhivă

Participanții la traficul rutier sunt informați că astăzi, 2 mai 2024, între orele 19:00 și 23:00, circulația va fi închisă pe Bulevardul Regele Carol I din Târgoviște. Această măsură s-a luat ca urmare a desfășurării evenimentului „Calea Luminii”, activitate cultural-religioasă unică la nivel național până în momentul de față.

În acest context, Serviciul de Poliție Rutieră din cadrul IPJ Dâmbovița recomandă tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor din teren și să adopte o conduită responsabilă.

„Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, este important să parcați autovehiculele doar în locurile special amenajate și să nu blocați calea de acces spre zona evenimentului”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite