Connect with us

ACTUALITATE

PERPLEX. „Cucernicul” Dorian Popa a ținut „lecții de viață” în biserică pentru copiii din Vulcana Băi

Publicat

pe

Suntem încă sub vălul misterios și cald al Sfintelor Sărbători de Crăciun. Ne apropiem de Anul Nou, dar nu pot să mă abțin. M-a stârnit o știre risipită în cele patru vânturi ale rețelelor de socializare. Cică un rob al lui Dumnezeu, pe numele său Dorian Popa, renumitul influencer putred de bogat, simandicos și pe alocuri vicios, de curând fiind prins la volan sub influența unor substanțe interzise, a zbughit-o din buricul Capitalei la Vulcana Băi. Cică să dea „lecții de viață” copiilor de acolo.

Dacă o făcea în parc, la o prăjitură sau chiar pe o scenă unde se mai desfășoară personajul, uneori destul de goluț, nu ar fi fost o problemă. Dar, vedeta pe care o vedem pe Facebook și Instagram în toată splendoarea sa a nimerit în Sfânta Biserică și a avut alături preoți!

Prea cucernici părinți, sunt satele românești pline de bătrâni înțelepți, de oameni care cunosc rosturile vieții mai bine decât cugetătorul Dorian Popa, pe ei de ce nu i-ați invitat?

Mă minunez de cele întâmplate! Sincer, nu am nimic cu tânărul artist făcător de bani pe internet, dar nu reprezintă musai un reper, un model de conduită. Dacă o țineți tot așa, dacă păstrați ritmul, mâine-poimâine, o invitați și pe Ciociolina în Sfânta Biserică, să le țină copiilor „lecții de viață”.

Ptiu, ptiu… de trei ori în sân și o dată în spate!

Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Galerie perdea sau șine pentru draperiile și perdelele din casă?

Publicat

pe

De

Galeriile de perdea sunt elemente esențiale pentru casa fiecăruia, deoarece oferă foarte multe avantaje și caracteristici în ceea ce privește decorul și montarea perdelelor și a draperiilor la ferestrele casei. O galerie perdea este deseori preferată unei șine pentru că este mai facil pentru oricine să se folosească de funcțiile ei pentru a agăța textilele preferate atunci când acestea trebuie puse la loc sau reînnoite.

Beneficii irezistibile ale galeriilor de perdele – de ce să le alegi pentru casa ta?

Aparte de beneficiile estetice care sunt vizibile cu ochiul liber, aceste galerii prezintă și o serie de beneficii practice care sunt extrem de folositoare la apartament, la casă sau la garsonieră.

Când vorbim de avantaje, acestea sunt considerabile și hai să vezi cam ce ai extrage tu de aici pentru a-ți monta asemenea sisteme la ferestrele din locuință.

  • Materialele diversificate

Galeriile sunt confecționate din variate materiale care pot mulțumi orice gust și preferință. Lemnul, metalul și plasticul tare sunt doar câteva dintre acestea. Fiecare în parte deține o serie de avantaje și caracteristici care îți vor veni în ajutor în ceea ce privește alegerea ta finală.

  • Tipul de montaj

Și acest criteriu cântărește foarte mult privitor la selectarea celor mai rezistente și practice galerii pentru acasă la tine. Aceste sisteme pot fi prinse de perete sau de tavan, dar doar de tine depinde dacă le dorești montate într-un fel sau altul. În timp ce montajul direct pe tavan poate oferi iluzia de spațiu extins, montajul pe perete este mai des întâlnit. Nici o alegere nu este corectă sau incorectă. Fiecare își poate personaliza după achiziție acest proces.

  • Stilul galeriilor de perdele

În ceea ce privește stilul de galerie perdea, ai putea opta pentru stiluri simple, minimaliste, stiluri alambicate, încărcate. Totul ține de felul în care arată casa ta și de designul interior pe care l-ai ales în decorul locuinței. Iarăși, nici aici nu există bine sau rău, o variantă ideală sau nu. Totul rămâne la latitudinea fiecăruia.

Avantaje oferite de o galerie perdea montată la ferestrele încăperilor în care locuiești

Galerii elegante, de tip bară, de tip șină, din metal sau PVC – toate aceste variante există la Insula de perdele pentru alegeri inspirate. Dar tu ai nevoie să știi care sunt beneficiile acestor accesorii pentru casă pentru a face cele mai inspirate selecții și pentru a nu regreta mai apoi.

  • Poți folosi perdele și draperii cu inele, care se rulează mult mai ușor atunci când atârni textilele de decor la ferestre.
  • Sunt inedite pe post de ornamente pentru locuință, existând posibilitatea să fie alese în conformitate cu restul decorului din casă și cu celelalte elemente funcționale sau de mobilă din încăperi.
  • Dispun de prețuri bune, în funcție de grosimea țevii, de modelul capetelor și de consolele pe care le alegi, așadar vei găsi ceva și pentru bugetul tău.
  • Poți selecta dintre mai multe stiluri disponibile pe piață, pe site-ul www.insuladeperdele.ro, găsind modele diverse, elegante, minimaliste sau în stil clasic, care te vor ajuta să obții un efect inedit pentru ferestrele tale și, de altfel, pentru toată încăperea.
  • De asemenea, în funcție de dimensiunea ferestrelor unde vrei să agăți perdele și draperii, să zicem dormitor, living sau bucătărie, ai opțiunea de a găsi dimensiuni diverse sau personalizate pentru ce-ți trebuie ție.

La magazinul Insula de perdele vei găsi mereu tot felul de produse moderne, dar și clasice. În funcție de preferințele fiecăruia, există câte o categorie de șine, galerii, jaluzele, perdele, draperii, storuri, rolete și rulouri de care să te bucuri și cu care să-ți decorezi și personalizezi locuința.

Contact:
contact@insuladeperdele.ro
0759.800.400

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

„Remix cultural între dealuri” la Vârfuri și Valea Lungă. Coregrafa Diana Dragu a creat o simbioză între dansul popular și cel contemporan

Publicat

pe

Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii, membră a Grupului de Acțiune Locală Dealurile Sultanului, implementează în comunele Vârfuri și Valea Lungă, din județul Dâmbovița, în colaborare cu cele două administrații publice locale și Asociația VAR, Proiectul „Remix cultural între dealuri”, care are ca obiectiv revitalizarea și promovarea patrimoniului cultural local. Sâmbătă – 11 mai 2024, la Căminul Cultural din Valea Lungă, a fost prezentat publicului din zonă, într-un mini-spectacol, rezultatul recoregrafierii dansurilor tradiționale din Valea Lungă – Cricov din perspectiva artistică a Dianei Dragu. Tânăra coregrafă a avut amabilitatea să discute cu noi despre proiectul în care este implicată și despre etapele creării acestei simbioze între dansul popular și dansul contemporan.

Reporter: De unde pasiunea Dianei Dragu pentru dans și cum ai ajuns la coregrafie?

Diana Dragu: Eu am fost tot timpul conectată cu mișcarea. De când eram foarte mică ieșeam în parc împreună cu tatăl meu, jucam badminton, ping-pong… Am luat toate sporturile la rând. La 16 ani, am trecut la fitness și aerobic. Apoi, am intrat într-o trupă de teatru cu care am mers la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu. Acolo am văzut un spectacol de dans contemporan al unei companii din Israel. Am zis: Uau! Ce poți să faci cu corpul tău! Asta vreau să fac și eu! Mi s-a părut extraordinar ce poate să execute corpul uman. A fost un moment pe care l-am simțit în piept, un fel de sclipire și am decis să merg pe drumul acesta. Aveam 19 ani când s-a întâmplat asta și, de atunci, am tot căutat contexte să fac dans. Atunci când vrei ceva, cred că lucrurile vin către tine… Am găsit Academia de Dans și Performance din cadrul Centrului Național al Dansului din București, unde există un program intensiv, de luni până vineri, de la 10:00 la 16:00, opt luni de zile. Mergi acolo și te antrenezi să devii dansator. A fost foarte interesant, programul este amplu, divers, aduc și coregrafi internaționali și pe cei mai buni din țară. Îți oferă o paletă largă de opțiuni. După ce am terminat Academia, am intrat la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică – UNATC, la coregrafie. Aici te „antrenezi” să fii coregraf. Am terminat 3 ani cu licență. În anul II de facultate, am participat și la un Program interdisciplinar Erasmus în Italia, în Bologna. Eu mă duc spre zona aceasta, și teatrală și de dans. Îmi place să-mi pot folosi toate abilitățile de expresie ale corpului, să am capacitatea să îmi folosesc și vocea.

Reporter: Cum ți se pare ideea proiectului „Remix cultural între dealuri”?

Diana Dragu: Consider că este o inițiativă foarte bună să aducem dansul contemporan și în zonele rurale ale României, iar proiectul „Remix cultural între dealuri” oferă această oportunitate. În București și în alte localități urbane, se întâmplă destul de multe lucruri, iar dansul contemporan devine din ce în ce mai cunoscut.

Reporter: Practic, prin Proiectul „Remix cultural între dealuri” implementat de Asociația ARTE 21 – Poveștile lumii, se crează o simbioză între dansul popular și cel contemporan?

Diana Dragu: Exact! Am început cu un fel de antrenament, o introducere în lumea dansului contemporan, să înțeleagă tinerii din ansamblul folcloric cu ce principii lucrăm. Adică, avem mișcare liberă, într-adevăr, doar că sunt teme pe care le poți aborda cu corpul. Apoi, am introdus aceste principii în dansul pe care ei îl știau, în pașii pe care îi folosesc în dansul popular. Practic, am extins felul în care percep dansul, să îl trăiască, nu doar să execute niște mișcări învățate. Dansul contemporan ne aduce mai aproape de ceea ce simțim, de cum ne conștientizăm corpul, spațiul, direcțiile în spațiu. Și în dansul popular există direcții, mergem în față, în spate, stânga, dreapta, doar că este altceva atunci când și conștientizăm ceea ce facem, atunci când nu executăm mecanic ceva ce am învățat. În dansul contemporan, sunt conștientă și fac asta pentru că vreau, iau o decizie tot timpul. Dansul contemporan reprezintă o modalitate de expresie a propriilor emoții, nu este vorba neapărat să înveți niște pași și o coregrafie. Dansul contemporan este mai mult o descoperire a propriului tău corp, prin mișcare liberă.

Reporter: Tinerii cu care ai lucrat cum au perceput toate acestea? Ți-a fost greu să-i modelezi pe ceea ce ai vrut să obții?

Diana Dragu: La început, a fost destul de dificil, întrucât era ceva complet nou pentru ei. Nu știau dacă este bine ceea ce fac. Le-am explicat că, în dansul contemporan nu există bine sau rău, nu există greșit sau corect. În dansul contemporan, totul este posibil. Dansul contemporan nu este doar despre dans. Este vorba de tot procesul până ajungi la coregrafie, rezultatul pe care îl prezentăm pe scenă. Este vorba despre faptul că trebuie să înțelegi că, în momentul în care vii într-un studio de dans, la repetiții, trebuie să te deconectezi de ceea ce este afară și să îți antrenezi starea asta de prezență și gândirea colectivă, pentru că se lucrează într-un grup. Asta le-am transmis, că suntem un grup și facem ceva împreună. Dansul contemporan este o conexiune între minte și corp. Nu învățăm o coregrafie pe care o executăm apoi. În dansul contemporan poți să-ți dai frâu liber imaginației și creativității. Este ceva unic, pentru că fiecare corp este unic și felul în care tu te miști este unic. Asta este frumos în dansul contemporan.

Reporter: Cât timp ai lucrat cu tinerii din Valea Lungă?

Diana Dragu: Am avut la dispoziție doar 9 zile, din păcate. Ar fi fost extraordinar dacă puteam lucra o lună sau chiar mai mult. Am implicat 14 adolescenți, băieți și fete din Valea Lungă, membri ai unui ansamblu de dansuri populare local. Pe partea de muzică, avem colaborare cu formația Subcarpați. Ei fac un fusion între folclor, hip-hop și dub… Asta am vrut, o combinație, ceva diferit. Un remix, cum spune și proiectul. Finalul workshop-lui a însemnat un mini-spectacol de 20 de minute, pe care l-am prezentat oamenilor din zonă, la Căminul Cultural. O combinație între ceea ce am făcut împreună și ceea ce tinerii știau deja. La fel, costumele au fost o alternanță între vechi și nou. Adolescenții implicați în acest proiect vor putea să susțină acest mini-spectacol și altădată, oricând doresc.

Reporter: La finalul workshop-ului, cum au văzut tot ceea ce s-a întâmplat?

Diana Dragu: În primul rând, cred că și-au schimbat viziunea asupra dansului, cred că și-au lărgit orizontul foarte mult. Le va rămâne în minte că există și alte formule de dans. Este important că le-am deschis o ușă, să vadă că se poate și altfel, nu doar dans popular, și ei acum, dacă își doresc mai mult pe zona aceasta, știu că există și altceva și își pot începe căutările.

Reporter: Ai mai fost implicată într-un proiect similar cu „Remix cultural între dealuri”?

Diana Dragu: Nu. Este o provocare pentru mine și, cum îmi plac provocările, am zi „da” imediat ce mi s-a propus să mă implic în acest proiect. Mi se pare o inițiativă foarte bună și îmi doresc să fie dusă și în alte zone. M-am uitat pe hartă, să văd ce se găsește prin apropiere, și cred că mini-spectacolul nostru poate să fie prezentat în toate localitățile din jur și chiar mai departe. După mine, proiectul „Remix cultural între dealuri” merită clar să fie extins!

Reporter: Zona Valea Lungă – Vârfuri, pe care ai descoperit-o cu această ocazie, cum ți se pare? Are potențial turistic?

Diana Dragu: Mi se pare un loc foarte drăguț unde poți să vii ca să te detașezi de haosul din București, să te bucuri de câteva zile de liniște. Am mers pe deal, în natură. Este frumos și să stai printre animale, să asculți păsările, vântul… Este minunat. Și toate acestea pot fi integrate în dansul contemporan!

Proiectul „Remix cultural între dealuri” este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național și nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite