Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Potlogi a accesat zeci de milioane de euro și implementează investiții importante

Publicat

pe

Comuna Potlogi, ne-au spus oamenii, nu am inventat noi sintagma asta, se află pe mâini bune. Viceprimarul Viorel Drăghici, care a preluat atribuțiile de primar după decesul edilului Nicolae Catrina, duce cu brio la îndeplinire proiectele pe care le-a început împreună cu acesta, cu ani în urmă. Ba mai mult, curajos, implicat și stimulat de experiența acumulată și de dorința de a schimba înfățișarea localității rurale care bate spre oraș, a pornit investiții noi.

La Potlogi, în satul Românești, una dintre așezările rurale cu cea mai numeroasă populație școlară din județ, se apropie de final lucrările de construcție la instituția de învățământ gimnazial. Ridicarea edificiului a fost finanțată prin PNDL 2. Vorbim despre o clădire cu o suprafață de 2.500 mp. Pe perioada desfășurării lucrărilor, s-au produs modificări la prețul materialelor de construcție, al devizelor de plăți. Astfel, la valoarea proiectului inițial, s-au adăugat inerentele cheltuieli neprevăzute. Pentru a rezolva această situație, șeful administrației publice locale de la Potlogi a cerut sprijin Ministerului Dezvoltării. Este vorba despre 3 milioane de lei, bani pe care Primăria nu îi are în bugetul local.

„Este o sumă pe care nu a prevăzut-o nimeni în momentul în care s-a făcut proiectarea. Modificările le-au realizat experții proiectantului și am optat pentru continuarea lucrărilor de extindere a școlii, pentru că este o necesitate în satul Românești, unde avem 860 de copii. A trebuit să turnăm din nou primul plafon și să facem intervenții la structura de rezistență”, ne-a precizat Viorel Drăghici.

Școala de la Românești va avea zece săli de clasă, laboratoare, bibliotecă. La acest moment, execuția se află la un stadiu destul de avansat. Se montează gresia, faianța și instalațiile la grupurile sanitare.

„Dacă vom primi suma necesară de la Ministerul Dezvoltării, în toamnă, copiii vor putea să învățe într-o școală nouă. Per total, investiția se ridică la 12 milioane de lei”, ne-a spus viceprimarul comunei Potlogi.

Tot în satul Românești a fost dat în folosință cartierul social, format din 21 de case. Se lucrează, în aceeași așezare, la extinderea rețelei de gaze naturale, la care urmează să fie racordate 250 de locuințe ridicate de tinerii care au primit loturi de teren cu titlu de gratuitate. Ca să fie complet acest cartier, autoritățile de la Potlogi au în plan construirea unei creșe. Proiectul va fi derulat prin Compania Națională de Investiții.

În Potlogi vor demara foarte curând lucrările de extindere și de înființare, acolo unde situația o impune, a rețelelor de apă și canalizare. Proiectele se vor derula prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), prin Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, și prin Programul „Anghel Saligny”. Valoarea acestor lucrări se ridică la 20 de milioane de euro.

 

„Prin Programul Național „Anghel Saligny” avem aprobată și finanțarea de 9 milioane de lei pentru construirea unei centuri ocolitoare. Acest obiectiv, odată ce va fi realizat, va decongestiona traficul și va reduce circulația mașinilor grele prin centrul comunei. Centura rutieră pornește din satul Românești și ajunge în DJ 711A. Această șosea va asigura traficul din sat spre DN 7. Cealaltă bretea va pleca din DC 401A- limită județul Giurgiu până la DJ 711A, făcând legătura cu Autostrada A1. Cele două tronsoane de drum vor avea împreună 8,5 km lungime”, ne-a mai informat Viorel Drăghici.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), administrația publică din Potlogi a obținut finanțare pentru construirea pistelor pentru biciclete. Traseul va fi cuprins între satele Vlăsceni și Pitaru. Lungimea pistelor de biciclete amenajate pe ambele părți ale drumului este de 3,5 km. Tot în Vlăsceni, ne-a spus viceprimarul Viorel Drăghici, în mai puțin de un an, un fost dispensar medical a fost reabilitat, modernizat și transformat într-un centru de recreere pentru persoanele vârstnice. Instituția va fi destinată bătrânilor din toate satele comunei. Centrul va avea în structură săli de recreere, de lectură, compartiment asistență medicală etc. Proiectul a primit finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) și de la bugetul Consiliului Local Potlogi.

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală se lucrează la reabilitarea și modernizarea drumului 711A, în satul Potlogi. Investiția prevede construirea de șanțuri betonate, podețe de acces în gospodării și trotuare. Tronsonul de drum modernizat pornește din zona Căminului Cultural Potlogi și ajunge până la ieșire din localitate, spre A1 București-Pitești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a premiat 25 de familii trainice, modele pentru întreaga comunitate

Publicat

pe

25 de cupluri de târgovișteni, care își sărbătoresc anul acesta „Nunta de Aur” (unii chiar mai mult de 50 de ani) au fost premiate, astăzi – 30 aprilie 2024, de administrația publică locală. Astfel de evenimente speciale sunt organizate, an de an, de Paște, de Crăciun și la început de septembrie, cu prilejul „Zilelor Municipiului Târgoviște”.

„Mărturisesc că, în cei mai bine 9 ani de când conduc municipiul Târgoviște, am organizat multe evenimente, dar unul dintre cele mai emoționante este acesta, pentru că reprezintă o modalitate prin care comunitatea locală își arată prețuirea față de dumneavoastră, oameni care ați știut să treceți peste toate dificultățile vieții și să rămâneți împreună, lucru care nu se putea întâmpla dacă nu ar fi existat dragoste, respect reciproc și înțelegere. Sunteți niște modele pentru întreaga comunitate și de aceea suntem astăzi onorați să vă avem lângă noi și să putem să ciocnim împreună un pahar de șampanie”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Fiecare cuplu a primit o diplomă de excelență, un buchet de flori și un cadou din partea administrației publice locale. Evenimentul festiv a fost organizat la Cinematograful „Independența” și a inclus și un scurt moment muzical, susținut de Orchestra „Andante”. Sărbătoriții au fost felicitați de primarul Daniel Cristian Stan împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Reușită în plan investițional. Primăria Contești a obținut statutul de prosumator

Publicat

pe

Primarul comunei Conțești, Marian Alexandru, în ciuda stresului produs de anumite persoane cu rang înalt care îl tracasează și îi perturbă activitatea depusă în slujba comunității cu tot soiul de reclamații și tertipuri, doar-doar s-o împotmoli, performează la capitolul implementare proiecte de interes local. Edilul este mulțumit că îi are alături pe consilierii locali, pe cetățenii din localitate, care apreciază rezultatele obținute și nu îi iau în seamă pe cei care, prin multiple metode, pun piedici nemeritate administrației de la Contești.

Unul dintre cele mai recente și reușite proiecte este acela care a vizat obținerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consumul propriu al comunei Contești. Investiția a avut o valoare de 6,14 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pe lângă acest proiect, care a prevăzut montarea de panouri fotovoltaice în mai multe zone ale localității, în apropierea punctelor de aprindere a rețelei de iluminat public, a fost dezvoltat și proiectul privind „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”, finanțat de Administrația Fondului de Mediu. O investiție de 1,18 milioane de lei.

„De asemenea, am montat panouri fotovoltaice și pe 28 de clădiri publice, aflate în proprietatea Primăriei Conțești. Vorbim în acest moment de o puterea instalată cumulată care a ajuns la 450 de kW. Până acum, facturile la consumul de energie electrică avea valori foarte mari, cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei lunar, uneori chiar mai mari. Acum, putem să ne declarăm mulțumiți. Datorită acestor investițiii,vom avea o economie la bugetul local de până la 360.000 de lei, adică 3,6 miliarde lei vechi, fonduri pe care le putem folosi pentru demararea altor proiecte”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Și, ca ultimă noutate legată tot de aceste două proiecte, administrația de la Contești, prin primarul Marian Alexandru, a finalizat formalitățile necesare cu distribuitorul de energie electrică și a primit statutul de prosumator. În concluzie, cantitatea de energie electrică peste nivelul de consum propriu, produsă prin panourile fotovoltaice recent instalate, va intra în sistemul național contra cost ceea ce înseamnă o sursă de venit pentru bugetul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite