Connect with us

ADMINISTRAŢIE

SCANDALOS: Medicii au scutit de muncă aproape toţi beneficiarii de ajutor social din Târgovişte!

A trecut un an de când primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a tras primul semnal de alarmă cu privire la faptul că i se pare că se eliberează mult prea uşor adeverinţe medicale prin care beneficiarii de ajutor social sunt scutiţi de orele de muncă în folosul comunităţii. Trei chestiuni s-au schimbat de atunci! Poliţia a întocmit un dosar penal, însă cercetările bat pasul pe loc. Colegiul Medicilor a scris negru pe alb că nu se implică… Numărul adeverinţelor care îi scapă de obligaţiile legale pe beneficiarii Legii 416/2001 a crescut.

Publicat

pe

A trecut un an de când primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a tras primul semnal de alarmă cu privire la faptul că i se pare că se eliberează mult prea uşor adeverinţe medicale prin care beneficiarii de ajutor social sunt scutiţi de orele de muncă în folosul comunităţii.

Trei chestiuni s-au schimbat de atunci! Poliţia a întocmit un dosar penal, însă cercetările bat pasul pe loc. Colegiul Medicilor a scris negru pe alb că nu se implică… Numărul adeverinţelor care îi scapă de obligaţiile legale pe beneficiarii Legii 416/2001 a crescut.

În prezent, spune primarul Cristian Daniel Stan, Direcţia de Asistenţă Socială a întocmit 360 de dosare de ajutor social. Conform evidenţelor, 300 de beneficiari sunt, teoretic, apţi să desfăşoare orele de muncă în folosul comunităţii. Dintre aceştia, 258 au obţinut scutiri medicale – 158 pentru perioade de la 6 la 12 luni şi 100 vin cu adeverinţe lunar.

„Nu vreau să interferez în atribuţiile medicilor, nu este treaba mea, dar mi se pare inadmisibil, spre exemplu, ca o familie întreagă să sufere de bronhopneumopatie şi să aibă 12 luni de scutire. Avem zeci de beneficiari ai Legii 416 cu tulburare de personalitate, cu tulburare depresivă, cu migrenă recurentă. Suntem într-o situaţie absurdă! Ne batem joc unii de alţii. Dacă se continuă la acest mod, în viitor, nu vom mai avea niciun beneficiar al Legii 416 apt de muncă. Se vor îmbolnăvi şi ceilalţi 40 de nu ştiu ce tulburare recurentă. Sesizez o situaţie cel puţin ciudată”, a declarat primarul municipiului Târgovişte.

Edilul a mai precizat că va relua demersurile către autorităţile statului, în vederea declanşării unor controale care să stabilească în ce măsură sunt cu adevărat bolnavi aproape toţi beneficiarii de ajutor social din municipiul Târgovişte.

La conferinţa de presă organizată la Primăria Târgovişte a fost prezent şi Mihai Tony Ciprian, director al Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială Dâmboviţa. Acesta a precizat că orele de muncă în folosul comunităţii se calculează în funcţie de cuantumul ajutorului social acordat. Pentru valoarea maximă prevăzută de lege, există obligativitatea prestării a 12 ore de muncă. În situaţia în care titularul ajutorului social nu se poate achita, din motive medicale, de această obligaţie, trebuie să presteze munca în folosul comunităţii un alt membru al familiei. Aşa se facă că, până la urmă, se constată că este bolnavă familia în integralitatea ei!

Potrivit statisticilor AJPIS Dâmboviţa, la 31 decembrie 2017, existau în plată în judeţ 7.988 de dosare de ajutor social, iar anul trecut suma plătită beneficiarilor s-a ridicat la 25.460.967 lei.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a premiat 25 de familii trainice, modele pentru întreaga comunitate

Publicat

pe

25 de cupluri de târgovișteni, care își sărbătoresc anul acesta „Nunta de Aur” (unii chiar mai mult de 50 de ani) au fost premiate, astăzi – 30 aprilie 2024, de administrația publică locală. Astfel de evenimente speciale sunt organizate, an de an, de Paște, de Crăciun și la început de septembrie, cu prilejul „Zilelor Municipiului Târgoviște”.

„Mărturisesc că, în cei mai bine 9 ani de când conduc municipiul Târgoviște, am organizat multe evenimente, dar unul dintre cele mai emoționante este acesta, pentru că reprezintă o modalitate prin care comunitatea locală își arată prețuirea față de dumneavoastră, oameni care ați știut să treceți peste toate dificultățile vieții și să rămâneți împreună, lucru care nu se putea întâmpla dacă nu ar fi existat dragoste, respect reciproc și înțelegere. Sunteți niște modele pentru întreaga comunitate și de aceea suntem astăzi onorați să vă avem lângă noi și să putem să ciocnim împreună un pahar de șampanie”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Fiecare cuplu a primit o diplomă de excelență, un buchet de flori și un cadou din partea administrației publice locale. Evenimentul festiv a fost organizat la Cinematograful „Independența” și a inclus și un scurt moment muzical, susținut de Orchestra „Andante”. Sărbătoriții au fost felicitați de primarul Daniel Cristian Stan împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Reușită în plan investițional. Primăria Contești a obținut statutul de prosumator

Publicat

pe

Primarul comunei Conțești, Marian Alexandru, în ciuda stresului produs de anumite persoane cu rang înalt care îl tracasează și îi perturbă activitatea depusă în slujba comunității cu tot soiul de reclamații și tertipuri, doar-doar s-o împotmoli, performează la capitolul implementare proiecte de interes local. Edilul este mulțumit că îi are alături pe consilierii locali, pe cetățenii din localitate, care apreciază rezultatele obținute și nu îi iau în seamă pe cei care, prin multiple metode, pun piedici nemeritate administrației de la Contești.

Unul dintre cele mai recente și reușite proiecte este acela care a vizat obținerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consumul propriu al comunei Contești. Investiția a avut o valoare de 6,14 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pe lângă acest proiect, care a prevăzut montarea de panouri fotovoltaice în mai multe zone ale localității, în apropierea punctelor de aprindere a rețelei de iluminat public, a fost dezvoltat și proiectul privind „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”, finanțat de Administrația Fondului de Mediu. O investiție de 1,18 milioane de lei.

„De asemenea, am montat panouri fotovoltaice și pe 28 de clădiri publice, aflate în proprietatea Primăriei Conțești. Vorbim în acest moment de o puterea instalată cumulată care a ajuns la 450 de kW. Până acum, facturile la consumul de energie electrică avea valori foarte mari, cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei lunar, uneori chiar mai mari. Acum, putem să ne declarăm mulțumiți. Datorită acestor investițiii,vom avea o economie la bugetul local de până la 360.000 de lei, adică 3,6 miliarde lei vechi, fonduri pe care le putem folosi pentru demararea altor proiecte”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Și, ca ultimă noutate legată tot de aceste două proiecte, administrația de la Contești, prin primarul Marian Alexandru, a finalizat formalitățile necesare cu distribuitorul de energie electrică și a primit statutul de prosumator. În concluzie, cantitatea de energie electrică peste nivelul de consum propriu, produsă prin panourile fotovoltaice recent instalate, va intra în sistemul național contra cost ceea ce înseamnă o sursă de venit pentru bugetul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite