Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Premiu de excelență pentru Primăria Municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Asociația Municipiilor din România i-a acordat primarului Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, un premiu de excelență în cadrul Galei AMR organizate anul acesta. Administrației publice locale de la Târgoviște i-au fost recunoscute meritele la categoria „Regenerare urbană a spațiilor publice”.

„Este o recompensă care se întoarce către efortul unei echipe de a transforma orașul în ultimii ani și oferă, totodată, un model de bune practici.

În considerarea acestei performanțe au fost analizate proiectele noastre cu finanțare europeană și locală pe ceea ce înseamnă regenerarea spațiilor publice degradate: 21 de investiții și peste 50 de milioane lei în ultimii 3 ani!

Toate zonele abandonate care au fost „civilizate”, locurile de joacă apărute în locul maidanelor părăsite, hectare de pământ neîngrijit înlocuite cu parcuri și spații de agremenet, mii de locuri de parcare în locul garajelor inestetice etc – toate au contribuit la schimbarea condițiilor de trai în municipiul Târgoviște. O muncă de echipă, pentru care sunt extrem de mândru”, spune primarul Daniel Cristian Stan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Sălcioara: Lucrările la Căminul cultural din Ghinești au intrat în linie dreaptă

Publicat

pe

Lucrările la noul Cămin cultural din satul Ghinești, comuna Sălcioara, au intrat în linie dreaptă. Ne-a informat primarul Valentin Pârvu că proiectul, în valoare de 2,8 milioane de lei, este finanțat prin Compania Națională de Investiții. Imobilul va fi echipat cu tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea unor activități culturale diverse, care să contribuie la punerea în valoare a tradițiilor locale.

Reamintim că au fost reluate anul acesta și lucrările la școala de centru, întrerupte nu din vina administrației publice locale, ci din cauza unor probleme întâmpinate de constructor. Unitatea de învățământ va avea 17 săli de clasă și laboratoare, toate dotate modern. Totodată, va fi edificată și o sală de sport, în conexiune cu clădirea școlii.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

ANRE a avizat parcul fotovoltaic de la Corbii Mari. Va produce energie pentru 160.000 de gospodării

Publicat

pe

Programul investițional demarat la Corbii Mari de administrația publică locală condusă de primarul Ionuț Bănică este unul de succes și, ce este mai important, continuă într-un ritm susținut. Au fost realizate o serie de obiective de interes comunitar de pe palierele infrastructură rutieră, educație, cultură, sănătate, sport și pentru petrecerea timpului liber. Urmează acum să fie puse pe harta socio-edilitară a localității alte obiective care, în afară de confortul cetățenilor, să aducă și un plus la bugetul administrației publice locale. În acest context, primarul Ionuț Bănică a avut o întâlnire cu reprezentanții companiei NOFAR ENERGY, care se va implica pentru amplasarea la Corbii Mari a unui parc fotovoltaic care, așa după cum se prezintă proiectul, va fi unul dintre cele mai mari din țară.

După cum ne-a informat Ionuț Bănică, au fost puse la punct ultimele amănunte legate de această investiție colosală și organizarea șantierului noului parc. Se preconizează ca lucrările să înceapă în toamna acestui an.

„Este o investiție 100% privată care va aduce, însă, un plus de dezvoltare comunei Corbii Mari. ANRE a avizat acest proiect uriaș prin emiterea autorizației de înființare în urmă cu puțin timp. Parcul cu panouri solare se va întinde pe o suprafață de 290 ha și va avea o putere de 255 MW .

Parcul fotovoltaic are capacitatea de a produce energie electrică regenerabilă pentru aproximativ 160.000 gospodării. Parcul fotovoltaic de la Corbii Mari va susține strategia națională privind decarbonizarea și va reduce amprenta de carbon cu peste 200.000 tone

Un alt amănunt important este că datorită acestei investiții vom încasa taxe și impozite considerabile la bugetul local. Totodată vor fi create și 30 de locuri de muncă. În viitor, vom avea posibilitatea de a beneficia de energie la costuri mult mai reduse decât în prezent.

Va fi nevoie de foarte multă forță de muncă pentru realizarea construcției, iar firmele și cetățenii din comuna Corbii Mari vor avea prioritate. Am stabilit deja cu reprezentații firmei acest lucru și urmează să discute inițial cu firmele locale și să recruteze personal, în principal, din comuna noastră. Îi mulțumesc președintelui CJD, Corneliu Ștefan, pentru tot sprijinul acordat în vederea realizării acestei investiții”, a precizat primarul comunei Corbii Mari – Ionuț Bănică.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite