Connect with us

Dâmboviţa

Şedinţă cu scântei la PSD Dâmboviţa. Rovana Plumb l-a tocat mărunt pe preşedintele CJ Alexandru Oprea

Publicat

pe

Sursa foto: https://www.caleaeuropeana.ro

Joi-seară, s-a mai consumat un episod din istoria post Ţuţuianu a PSD Dâmboviţa, un drum sinos, conflictual, plin de neprevăzut, în coborâre de imagine, de procente, de credibilitate şi care a culm inat la alegerile prezidenţiale cu obţinerea unui scor sub aşteptări, cu pierderea alegerilor în faţa PNL pentru prima dată în cei 30 de ani de democraţie.

Din câte am aflat, Rovana Plumb, o politiciană abilă, dibace în a-şi conserva capitalul, imaginea, nu s-a lăsat angrenată în dialoguri tensionante, nu a dat replici acide celor care au venit la şedinţa CJEx cu gândul clar al schimbării conducerii, al resetării din temelii a organizaţiei. Doar a ascultat cu zâmbetul pe buze, sincer sau fals, nu mai contează…

Primarul de la Corbii Mari a cerut dizolvarea BPJ-ului

Şedinţa a pornit cu o întârziere de 30 de minute, la 18:30. Deşi cam tardiv, s-a început cu o analiză a rezultatelor alegerilor europalamentare şi a celor prezidenţiale, care a alimentat curajul celor pregătiţi deja să ia atitudine politică. Au fost atinse şi problemele interne, administrative, cotizaţii etc., după care a început runda cea mai aşteptată.

Din câte am fost informaţi, primul la cuvânt a fost Constantin Pătru – primarul comunei Tătărani, care, simţind ce este în aer şi neavând încă definită apartenenţa la o anumită tabără, a pledat pentu unitate, înţelegere şi mobilizare. Bomba a fost amorsată de Ionuţ Bănică, edilul de la Corbii Mari, care, direct, a solicitat demisia tuturor membrilor BPJ şi a actualei conduceri executive şi organizarea de urgenţă a unei conferinţe de alegeri. Până atunci, Bănică a propus numirea unei conduceri interimare formată din mai mulţi primari.

Tonul fiind dat, pe aceiaşi linie au mers şi deputatul Corneliu Ştefan – fost preşedinte executiv, care a fost vehement şi dur în aprecieri, senatorul Titus Corlăţean, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan, primarul de la Gura Şuţii – constantin Dinu şi primarul de la Voineşti – Gabriel Dănuţ Sandu, care a punctat, cronologic, decăderea organizaţiei din 2016 încoace.

Conferinţă judeţeană de alegeri în data de 10 ianuarie 2020

S-a solicitat conducerii centrale a PSD să stabilească o echipă interimară de coordonare până la organizarea conferinţei extraordinare de alegeri. Au fost unii edili, apropiaţi Rovanei Plumb, care au încercat, fără succes însă, să pună batista pe ţambal. La un moment dat, grupul de susţinători ai europarlamentarei a părăsit sala. În cele din urmă, s-a hotărât organizarea unei conferinţe de alegeri în data de 7 ianuarie. ulterior, probabil realizând că atunci românii sărbătoresc de Sfântul Ion, s-a ales data de 10 ianuarie 2020. Sarcina pregătirii şi coordonării a căzut pe umerii primarului Cristian Daniel Stan – preşedinte PSD Târgovişte. Rovana plumb, încă preşedintă a filialei PSD Dâmboviţa, a spus că ea nu are timp să se ocupe de pregătirea conferinţei. Şi-au anunţat, la minut, demisia din BPJ Corneliu Ştefan, Titus Corlăţean, Cristian Daniel Stan, Luisa Bărboiu şi Cătălin Rădulescu.

Rovana Plumb l-a criticat dur pe şeful CJ – Alexandru Oprea

Ei, bine, Rovana Plumb nu a tăcut chiar până la final. Nu acesta îi este stilul. Europarlamentara l-ar fi criticat dur pe actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Alexandru Oprea, plecat în aceste zile la Bruxelles. Plumb a spus că îi pare rău că l-a sprijinit să obţină funcţia de şef al judeţului. I-a adus acuze dure, că coordonează instituţia în stil comunist, că îşi urmăreşte angajaţii, pe toţi care intră şi ies din instituţie pe camere video, că nu respectă hotărârile luate de BPJ. Nu a uitat să-i reproşeze nici faptul că are la CJ un excedent bugetar de aproximativ 1000 de miliarde de lei vechi, bani rămaşi necheltuiţi, deşi există multe nevoi în judeţ. Este clar, dacă s-a întâmplat chiar aşa, că Rovana Plumb a vrut să-i taie avântul lui Oprea de a mai încerca să candideze pentru vreo funcţie în partid.

ACTUALITATE

Calea Luminii, Calea Vieții. Un eveniment unic, care se întâmplă de 25 de ani la Târgoviște

Publicat

pe

Aseară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, mii de târgovișteni au participat la evenimentul cultural-religios devenit o adevărată sărbătoare a Cetății – Calea Luminii.

Alături de oamenii adunați pentru a aprinde Sfânta Lumină pe Bulevardul Carol I, Calea Vieții și a Credinței până la urmă, au fost prezenți și reprezentanții puterii locale și județene. S-au aflat lângă preotul vicar Ionuț Ghibanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputatul Carmen Holban, prefectul Claudia Gilia, primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. Lumina vie a credinței a pornit, ca un adevărat izvor, din fața Bisericii Mitropolitane și s-a revărsat rapid pe Bulevardul Carol I, până spre gară, devenind un râu de lumină alimentat de sufletele miilor de târgovișteni care au aprins cu speranță și credință peste 6.000 de lumânări.

Așa cum a precizat preotul Ionuț Ghibanu, lumina este cel mai cunoscut simbol religios din toate timpurile și locurile.

„Este și cea care ne reamintește, poate cel mai frumos, ce înseamnă viața și credința. Viața noastră este asemenea unei lumânări care trebuie să lumineze drumul nostru și al altora, să împărtășească bucurie și speranță, încredere și bunătate, să încălzească și să dea sens. Apoi, ea este și simbolul căutării, al celui ce caută cu sinceritate în întunericul tentațiilor și al provocărilor, al ignoranței și al asalturilor răului. Și, nu în ultimul rând, lumina este simbolul tinereții, al bucuriei începuturilor și al năzuințelor de a merge mereu cât mai sus”, a spus Ionuț Ghibanu.

Calea Luminii a ajuns la cea de a 25-a ediție și parcă, de la an la an, forța acestei manifestări a credinței sporește, devenind parte din obișnuința noastră spirituală, un fel de rugă comună, profundă, ce țâșnește simultan din sufletele a mii de oameni.

„Calea Luminii este unul dintre evenimentele de suflet ale târgoviștenilor și dâmbovițenilor! După 25 de ani, bucuria pe care o aduce Lumina sărbătorilor pascale în Târgoviște și Dâmbovița este la fel de mare ca la început! Lumina unește și ne arată că împreună suntem mai buni”, a fost mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Intrând puțin în istoria acestui grandios exemplu de credință, putem afirma că ineditul eveniment de factură artistică și spirituală este creația pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu. Artistul, într-o încercare de a umple Târgoviștea de lumină simbolică „atinge cu delicatețe obiectivul autorităților în ceea ce privește dezvoltarea culturală a comunității”.

„Prin intermediul „Căii Luminii”, atât artistul, cât și participanții și spectatorii, se angajează într-un exercițiu de purificare și de meditație, atât de necesar în vecinătatea unui război de o cruzime deosebită, care are loc în apropierea granițelor țării noastre. Atmosfera este mereu completată de un fundal muzical emoționant, „Doina”, interpretată de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu” se menționează, inspirat, pe pagina de Facebook a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Calea se umple de lumină, în chip simbolic dar și faptic, după ce se încheie slujba de la Catedrală iar flacără luminii veșnice este transmisă nouă prin preoți de Dumnezeu, „pentru a prelungi și a aprofunda și mai mult semnificația jertfei Mântuitorului Hristos, pentru a arăta, pe de o parte, comuniunea în credință cu cei de dinaintea noastră, speranță pentru prezent și bucuria luminii, dar și, pe de altă parte, ca o simbolică predare parcă de ștafetă tinerelor generații ce duc mai departe lumina credinței, tezaurul de viață și de speranță al înaintașilor”.

„Lumina iubirii milostive a Tatălui ceresc se coboară la noi, iar entuziasmul tinerilor ne dăruiește și nouă puterea de a ne bucura de vigoarea tinereții credinței și de comuniunea dintre generații. O lumină în noaptea vieții trebuie să fie viața noastră! Să lumineze din lumina lui Hristos și să împărtășească bucurie, iubire, speranță, încredere, bunătate, comuniune și solidaritate”, a mai spus vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

Târgoviște a fost aseară, pentru a 25 oară, o adevărată cetate a credinței și a luminii, a încrederii într-un viitor mai bun, într-o comuniune și unitate a credincioșilor, într-o contopire spirituală a lor, fără resentimente, fără bariere generate de orgolii, ambiții, ură, funcții și poziții în societate. Dacă nu s-a produs total acest deziderat creștin, universal până la urmă, a fost măcar o încercare ușor reușită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște – „Calea luminii”: Se închide circulația pe Bulevardul Carol I, între orele 19:00 și 23:00

Publicat

pe

Foto arhivă

Participanții la traficul rutier sunt informați că astăzi, 2 mai 2024, între orele 19:00 și 23:00, circulația va fi închisă pe Bulevardul Regele Carol I din Târgoviște. Această măsură s-a luat ca urmare a desfășurării evenimentului „Calea Luminii”, activitate cultural-religioasă unică la nivel național până în momentul de față.

În acest context, Serviciul de Poliție Rutieră din cadrul IPJ Dâmbovița recomandă tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor din teren și să adopte o conduită responsabilă.

„Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, este important să parcați autovehiculele doar în locurile special amenajate și să nu blocați calea de acces spre zona evenimentului”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite