Connect with us

Dâmboviţa

Vârstnicii din județul Dâmbovița spun că nu se simte reforma prețurilor la alimentele de bază!

Publicat

pe

Am remarcat un fapt neconsemnat până acum. Doar reprezentanții asociaților de pensionari mai au simțit civic dezvoltat și, ori de câte ori au ocazia, atacă problematica existențială, în funcție de jocul cotidian și de neprevăzutul care, de multe ori, ne copleșește. Astăzi – 24 august 2023, membrii Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice din Dâmboviţa au avut încă o întâlnire cu reprezentantul Guvernului în teritoriu, cu conducerea Consiliului Județean și șefi ai unor instituții deconcentrate cu importanță în relația cu pensionarii. Au fost puse pe tapet subiecte de strictă actualitate și necesitate pentru persoanele vârstnice, respectiv: monitorizarea activității furnizorilor de servicii de îngrijire la domiciliu și asigurarea cu medici de familie a cabinetelor existente în localitățile județului Dâmbovița.

La prezidiul întâlnirii de astăzi s-au aflat președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmboviţa – Gheorghe Popa, subprefectul Corneliu Sălișteanu și secretarul general al județului – Dănuț Popa. Au fost invitați, pentru a răspunde temelor invocate de pensionari, directorul economic al CJAS Dâmbovița – Niculina Sandu și directorul Casei de Pensii Dâmboviţa – Mihai Toni Ciprian.

Înainte de a se intra în ordinea de zi, cum este obiceiul, Gheorghe Popa a făcut o prezentare sintetică a temelor care vor fi abordate, după care a atins o problemă din largul cotidian, și anume: reforma prețurilor la principalele alimente, care, a spus liderul persoanelor vârstnice, nu se simte! Ba, dimpotrivă, a susținut Gheorghe Popa, prețurile au crescut la mai toate produsele de bază. Intervenția Guvernului pe această temă este insesizabilă sau aproape că nu există. La fel se întâmplă la medicamente, unde prețurile la anumite produse aproape s-au dublat peste noapte, iar explicațiile nu au venit sau sunt puerile.

Despre cum stă treaba cu îngrijirile medicale la domiciliu a prezentat un raport pe înțelesul tuturor, Nina Sandu. Așa am aflat și noi că, în județul Dâmbovița, sunt 13 furnizori de astfel de servicii în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, care pot presta la domicilul persoanelor imobilizate la pat, însă doar maxim 3 luni – conform legii. După aceea, fiecare se descurcă cum poate!

Informația i-a prins rapid pe cei prezenți într-o undă de neliniște. Adică, de ce doar 3 luni? Ce se întâmplă apoi? Cine se ocupă de bolnavul incapabil de a se descurca singur cu supraviețuirea, că de altceva nu mai poate fi vorba? După discuțiile pe acest subiect, s-a ajuns la concluzia că este de datoria legislativului să rezolve această problemă. Subprefectul a notat pentru a transmite mai departe solicitarea pensionarilor dâmbovițeni de a se prelungi perioada de îngrijire medicală la domiciliu. Dacă se va rezolva, rămâne de văzut.

A mai făcut cunoscut directoarea economică a CJAS Dâmbovița că, în județ nu stăm tocmai bine la capitolul medici de familie. În destule localități, cetățenii nu au șansa să meargă la doctor. Enumerăm aici Aninoasa, IL Caragiale, Poiana, Băleni, Potlogi, Cojasca, Braniștea, Buciumeni, Ciocănești, Cornățelu, Costești Vale, Crângurile, Dărmănești, Glodeni, Gura Șuții, Ludești, Lungulețu, Niculești, Pietroșița, Uliești și Ulmi. Probleme de același tip sunt și în municipiiile Târgoviște și Moreni. La Vârfuri și Bezdead este lipsă totală de medici de familie! De concursuri, evaluări, monitorizare și luarea unor măsuri se ocupă Direcția de Sănătate Publică.

Și cum la noi expunerea în public a unor neajunsuri irită și provoacă reacții rapide ce hrănesc instinctul protestatar, și aici s-a întâmplat la fel. Ion Oproiu, fost lider sindical, mereu aflat în opoziție cu puterea, critic acerb al politicii duse cam de orice regim, a erupt și de data aceasta, spunând că, la medici s-au supradimensionat salariile, dar acest fapt nu se regăsește în relația cu pacientul, actul medical nu s-a îmbunătățit. Totul este aproape la fel ca înainte de dublarea sau triplarea veniturilor! Vezi cazul de la Botoșani. O tânără de 26 de ani a murit în spital, după mai bine de 7 ore de chin, fără ca un medic să nutrească față de ea un dram de empatie, să o ajute, măcar atât cât spune jurământul acela al lui Hipocrate, ajuns simplă literatură!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Asistent medical de la Geriatrie Târgoviște a agresat două paciente minore

Publicat

pe

Lucrătorii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, au documentat activitatea infracțională a unui bărbat de 33 de ani, din Brănești, pentru săvârșirea infracțiunii de purtare abuzivă.

Astăzi – 30 aprilie, la domiciliul bănuitului a fost efectuată o percheziție, fiind descoperite și indisponibilizate mai multe bunuri. Bărbatul a fost condus la sediul poliției pentru audieri, ulterior acesta fiind reținut pentru 24 de ore.

Din anchetă a reieșit că individul, având calitatea de asistent medical la Secția de Geriatrie din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, ar fi agresat fizic două minore, de 13 și 17 ani, internate la secția de Psihiatrie. Asistentul medical violent a fost prezentat magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Camera de Comerț Dâmboviţa a susținut campania „Îmbracă un copil în haine noi de Sfintele Paști”

Publicat

pe

Camera de Comerț Dâmbovița s-a alăturat și anul acesta campaniei umanitare „Îmbracă un copil în haine noi de Sfintele Paști”, inițiată de Asociația Centrul Diavonal Casa Creștină, din cadrul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

„Susținând această campanie, ne dorim să aducem un zâmbet pe chipurile copiilor și să le oferim un motiv în plus să creadă într-un viitor mai bun.

Mulțumim părintelui Adrian Rada – director executiv al Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină pentru tot sprijinul acordat și pentru că, în fiecare an, în preajma sărbătorilor, ne amintește ce înseamnă dăruirea”, este mesajul transmis de reprezentanții Camerei de Comerț Dâmboviţa.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite