Connect with us

ACTUALITATE

Reprezentanții pensionarilor dâmbovițeni, exemplu de implicare în viața comunității!

Publicat

pe

Astăzi – 18 decembrie 2023, s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului Dâmbovița ultima ședință din acest an a Comitetului Consultativ Civic. Tematica abordată a vizat, ca de obicei, o serie de subiecte ce afectează persoanele vârstnice. De precizat întâlnirea cu prefectul Claudia Gilia s-a consumat fără prezența președintelui Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, Gheorghe Popa, care a lipsit motivat din cauza unor probleme medicale. Toți cei de față i-au transmis sănătate și să se întoarcă cât mai repede în mijlocul organizației pe care o coordonează într-un mod profesionist și dedicat.

De fapt, asta este marea problemă a persoanelor de vârsta a treia: sănătatea. Tocmai în acest context, directorul economic al Casei Județene de Asigurări de Sănătate, Niculina Sandu, a prezentat un raport privind stadiul plăților pentru medicamente compensate și gratuite la nivelul județului Dâmbovița, în anul 2023. Au mai fost puse întrebări legate de medicina de familie, de relația medicilor cu CJAS, de numărul insuficient de doctori de famile, soluții de rezolvare a deficitului de cadre. Toată lumea a remarcat că, prin diferite programe de finanțare, unitățile administrativ-teritoriale au construit, reabilitat, modernizat și dotat dispensarele medicale, ba chiar multe dintre aceste edificii arată acum ca niște adevărate clinici de oraș. Rămâne de rezolvat criza de medici.

Alături de prefectul Claudia Gilia și de Valentin Sandu, vicepreședintele Consiliului Persoanelor Vârstnice, s-au aflat subprefectul Corneliu Sălișteanu și vicepreședintele Consiliului Județean Dâmbovița – Antonel Jîjîie.

Prefectul Claudia Gilia a mulțumit celor de față pentru buna colaborare, pentru faptul că dialogurile derulate pe întreg parcursul anului au fost rodnice, binevenite, constructive, astfel că măcar o parte a problemelor expuse de pensionari au fost rezolvate sau sunt pe cale de a intra pe culoarul normalității.

Ca de obicei, reprezentanții pensionarilor au ridicat probleme, au sesizat unele aspecte care ies din logica firescului și care merită aplecare și rezolvare. Temele de lucru au pornit din partea liderului sindical Ion Oproiu și a liderului pensionarilor de pe Valea Dâmboviţei, Napoleon Dobra. Cei doi au mulțumit autorităților județului pentru implicarea în rezolvarea unor situații ridicate de asociațiile pensionarilor.

Ion Oproiu a făcut într-un fel oficiile de prezentare a unui invitat la ședința persoanelor vârstnice: judecătorul dr. George Bârligeanu. A spus Ion Oproiu că magistratul pensionar este unul din fondatorii Asociației „George Bârligeanu-Vulcana”, organism care are ca intenție retrezirea la viață a tradițiilor și obiceiurilor din zona Vulcana-Băi și de repunere în valoare a proiectului privind reînființarea stațiunii balneo-climatice Vulcana-Băi. Este știut că, în anii 90, prin implicarea conducerii de atunci a Băncii Internaționale a Religiilor s-a pus la cale renașterea stațiunii. Din păcate, proiectul s-a oprit din lipsă de finanțare. Din tot ce s-a vrut atunci a se face au rămas în picioare câteva urme ale unor construcții începute, ce urmau să devină bază de tratament, și Centrul internațional ecumenic, care cuprinde în aceeași incintă o biserică ortodoxă, o sinagogă și o moschee.

Judecătorul Bârligeanu s-a înhămat la acest efort de a revigora localitatea al cărui fiu este. Proiectul este unul dificil și are nevoie de finanțare deosebită. În primul rând, trebuie recaptate izvoarele cu apă sulfuroasă care, nefiind utilizate și nefiind puse în valoare de atâta amar de ani, sunt astăzi colmatate sau pierdute în măruntaiele pământului.

Napoleon Dobra și-a adus aminte, cu plăcere, de vremurile copilăriei sale, când, a mărturisit pensionarul, mama sa se trata de diferite afecțiuni la băi, la Vulcana, sau aducea acasă apă vindecătoare de acolo, pe care o folosea cu mare încredere.

Ședința s-a încheiat cu strângeri de mână, urări de Crăciun și An Nou și cu ciocnirea unui pahar cu șampanie.

ACTUALITATE

Jandarmeria Giurgiu angajează psiholog

Publicat

pe

De

Ești absolvent al Facultății de Psihologie și vrei să faci parte din Jandarmeria Română? Acum ai ocazia!

Jandarmeria Giurgiu organizează concurs din sursă externă pentru 1 post de ofițer specialist psiholog.

Până pe data de 15 mai 2024 te așteptăm să-ți depui cererea de înscriere online la adresa: resurseumane@jandarmeriagiurgiu.ro

Pentru mai multe detalii accesați linkul următor: https://hub.mai.gov.ro/recrutare/anunt/view?id=1938

Informații suplimentare se pot obține de la structura Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, telefon: 0246.219 631.

Sursa: IJJ Giurgiu 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Doliu la Finanțe Publice Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească pe Adrian Ion Chivu

Publicat

pe

De

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița își exprimă regretul și profunda tristețe pentru trecerea fulgerătoare în nefiintă a colegului nostru – Adrian Ion Chivu, șeful Serviciului colectare persoane juridice. Un om deosebit, bun prieten și coleg, profesionist desăvarșit, familist, tatăl a doi copii.

Dispariția lui atât de timpurie lasă un mare gol în inimile noastre. În aceste momente de adancă tristețe, transmitem indoliatei familii întreaga noastră compasiune și sincere condoleanțe.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite