Connect with us

Dâmboviţa

Alegeri democratice pentru şefia Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte

Publicat

pe

Joi, 21 iunie 2018, de la ora 18:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor se va desfăşura Adunarea Generală a Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, în cadrul căreia va fi aleasă, în mod democratic, noua conducere a filialei. Favoritul romilor din Târgovişte pentru funcţia de preşedinte este omul de afaceri Tudorică Răducanu, de altfel, singurul înscris în cursa pentru preluarera conducerii organizaţiei.

Tudorică Răducanu revine în viaţa publică după doi ani de stat în umbra scenei publice. În iunie 2016, Răducanu, fost consilier local şi viceprimar al Târgoviştei, s-a retras din politică, din funcţia deţinută la Partida Romilor Pro Europa, dezamăgit de rezultatul obţinut la alegerile locale din 5 iunie 2016. A decis să revină în primele rânduri ale politicii locale la rugăminţile membrilor comunităţii rome din judeţul Dâmboviţa, dar şi pentru că a văzut că organizaţia merge spre disoluţie.

La evenimentul de joi, vor fi prezenţi Nicolae Păun – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa şi deputatul Daniel Vasile. Au mai fost invitaţi la Adunarea Generală a Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte preşedintele PSD Dâmboviţa – senatorul Adrian Ţuţuianu, primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan şi şeful Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Calea Luminii, Calea Vieții. Un eveniment unic, care se întâmplă de 25 de ani la Târgoviște

Publicat

pe

Aseară, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, mii de târgovișteni au participat la evenimentul cultural-religios devenit o adevărată sărbătoare a Cetății – Calea Luminii.

Alături de oamenii adunați pentru a aprinde Sfânta Lumină pe Bulevardul Carol I, Calea Vieții și a Credinței până la urmă, au fost prezenți și reprezentanții puterii locale și județene. S-au aflat lângă preotul vicar Ionuț Ghibanu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, vicepreședinții Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, deputatul Carmen Holban, prefectul Claudia Gilia, primarul Cristian Daniel Stan și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu. Lumina vie a credinței a pornit, ca un adevărat izvor, din fața Bisericii Mitropolitane și s-a revărsat rapid pe Bulevardul Carol I, până spre gară, devenind un râu de lumină alimentat de sufletele miilor de târgovișteni care au aprins cu speranță și credință peste 6.000 de lumânări.

Așa cum a precizat preotul Ionuț Ghibanu, lumina este cel mai cunoscut simbol religios din toate timpurile și locurile.

„Este și cea care ne reamintește, poate cel mai frumos, ce înseamnă viața și credința. Viața noastră este asemenea unei lumânări care trebuie să lumineze drumul nostru și al altora, să împărtășească bucurie și speranță, încredere și bunătate, să încălzească și să dea sens. Apoi, ea este și simbolul căutării, al celui ce caută cu sinceritate în întunericul tentațiilor și al provocărilor, al ignoranței și al asalturilor răului. Și, nu în ultimul rând, lumina este simbolul tinereții, al bucuriei începuturilor și al năzuințelor de a merge mereu cât mai sus”, a spus Ionuț Ghibanu.

Calea Luminii a ajuns la cea de a 25-a ediție și parcă, de la an la an, forța acestei manifestări a credinței sporește, devenind parte din obișnuința noastră spirituală, un fel de rugă comună, profundă, ce țâșnește simultan din sufletele a mii de oameni.

„Calea Luminii este unul dintre evenimentele de suflet ale târgoviștenilor și dâmbovițenilor! După 25 de ani, bucuria pe care o aduce Lumina sărbătorilor pascale în Târgoviște și Dâmbovița este la fel de mare ca la început! Lumina unește și ne arată că împreună suntem mai buni”, a fost mesajul transmis de președintele Corneliu Ștefan.

Intrând puțin în istoria acestui grandios exemplu de credință, putem afirma că ineditul eveniment de factură artistică și spirituală este creația pictorul târgoviștean Mihai Șerbănescu. Artistul, într-o încercare de a umple Târgoviștea de lumină simbolică „atinge cu delicatețe obiectivul autorităților în ceea ce privește dezvoltarea culturală a comunității”.

„Prin intermediul „Căii Luminii”, atât artistul, cât și participanții și spectatorii, se angajează într-un exercițiu de purificare și de meditație, atât de necesar în vecinătatea unui război de o cruzime deosebită, care are loc în apropierea granițelor țării noastre. Atmosfera este mereu completată de un fundal muzical emoționant, „Doina”, interpretată de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu” se menționează, inspirat, pe pagina de Facebook a Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște.

Calea se umple de lumină, în chip simbolic dar și faptic, după ce se încheie slujba de la Catedrală iar flacără luminii veșnice este transmisă nouă prin preoți de Dumnezeu, „pentru a prelungi și a aprofunda și mai mult semnificația jertfei Mântuitorului Hristos, pentru a arăta, pe de o parte, comuniunea în credință cu cei de dinaintea noastră, speranță pentru prezent și bucuria luminii, dar și, pe de altă parte, ca o simbolică predare parcă de ștafetă tinerelor generații ce duc mai departe lumina credinței, tezaurul de viață și de speranță al înaintașilor”.

„Lumina iubirii milostive a Tatălui ceresc se coboară la noi, iar entuziasmul tinerilor ne dăruiește și nouă puterea de a ne bucura de vigoarea tinereții credinței și de comuniunea dintre generații. O lumină în noaptea vieții trebuie să fie viața noastră! Să lumineze din lumina lui Hristos și să împărtășească bucurie, iubire, speranță, încredere, bunătate, comuniune și solidaritate”, a mai spus vicarul eparhial Ionuț Ghibanu.

Târgoviște a fost aseară, pentru a 25 oară, o adevărată cetate a credinței și a luminii, a încrederii într-un viitor mai bun, într-o comuniune și unitate a credincioșilor, într-o contopire spirituală a lor, fără resentimente, fără bariere generate de orgolii, ambiții, ură, funcții și poziții în societate. Dacă nu s-a produs total acest deziderat creștin, universal până la urmă, a fost măcar o încercare ușor reușită.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Târgoviște – „Calea luminii”: Se închide circulația pe Bulevardul Carol I, între orele 19:00 și 23:00

Publicat

pe

Foto arhivă

Participanții la traficul rutier sunt informați că astăzi, 2 mai 2024, între orele 19:00 și 23:00, circulația va fi închisă pe Bulevardul Regele Carol I din Târgoviște. Această măsură s-a luat ca urmare a desfășurării evenimentului „Calea Luminii”, activitate cultural-religioasă unică la nivel național până în momentul de față.

În acest context, Serviciul de Poliție Rutieră din cadrul IPJ Dâmbovița recomandă tuturor participanților la trafic să respecte indicațiile polițiștilor din teren și să adopte o conduită responsabilă.

„Totodată, pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente nedorite, este important să parcați autovehiculele doar în locurile special amenajate și să nu blocați calea de acces spre zona evenimentului”, se precizează într-un comunicat transmis de IPJ Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite