Connect with us

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Administraţia de la Titu nu cedează gratuit teren pentru extinderea gropii de gunoi!

Consiliul Local Titu, întrunit în şedinţă extraordinară de lucru, vineri – 16 februarie 2018, a respins proiectul de hotărâre privind transmiterea către Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cu titlu gratuit, a unei suprafeţe de 4,5 hectare situată în zona gropii de gunoi. Votul nu a fost unanim. S-au exprimat pentru renunţarea la respectivul teren, în favoarea administraţiei judeţene, cei 4 aleşi PSD şi s-au abţinut cei 13 consilieri liberali, care au girat astfel demersurile primarului Traian Niculae de a nu înstrăina patrimoniul oraşului.

Publicat

pe

Consiliul Local Titu, întrunit în şedinţă extraordinară de lucru, vineri – 16 februarie 2018, a respins proiectul de hotărâre privind transmiterea către Consiliului Judeţean Dâmboviţa, cu titlu gratuit, a unei suprafeţe de 4,5 hectare situată în zona gropii de gunoi. Votul nu a fost unanim. S-au exprimat pentru renunţarea la respectivul teren, în favoarea administraţiei judeţene, cei 4 aleşi PSD şi s-au abţinut cei 13 consilieri liberali, care au girat astfel demersurile primarului Traian Niculae de a nu înstrăina patrimoniul oraşului.

Edilul a anunţat, încă din toamna anului trecut, că nu va fi de acord cu un astfel de proiect, decât în situaţia în care va obţine pentru locuitori facilităţi la plata taxei de habitat, având în vedere că la Titu sunt depozitate gunoaiele colectate din 37 de localităţi din sudul judeţului. A mai cerut primarul Traian Niculae Consiliului Judeţean şi să plătească o taxă anuală pentru cele 4,5 hectare de teren, bani care să fie utilizaţi pentru întreţinerea drumurilor, întrucât sunt afectate de maşinile care transportă deşeurile menajere.

Şeful administraţiei de la Titu ne-a declarat că nu va ceda, indiferent câte presiuni se vor face asupra dumnealui. Şi s-au făcut destule! A încercat să-l convingă să-şi schimbe abordarea chiar şi ministra Graţiela Gavrilescu, de la mediu, aflată, săptămâna trecută, în vizită de lucru în judeţ. Patrimoniul oraşului trebuie să rămână al oraşului, spune Traian Niculae şi este susţinut de o largă majoritate de cetăţeni! Dacă vechea echipă aflată la conducerea Primăriei Titu a dat Consiliului Judeţean, în 2005, cu titlu gratuit, 7 hectare de teren în zona gropii de gunoi, nu înseamnă că şi acum trebuie să se procedeze la fel, indiferent că se invocă riscul de a se pierde un proiect european de management integrat al deşeurilor!

Raţiunea primarului Traian Niculae este simplă. Oraşul Titu este membru al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) şi îşi plăteşte cotizaţia, la fel ca toate celelalte localităţi din judeţ, cu toate că a avut şi un aport în natură, respectiv cele 7 hectare de teren predate Consiliului Judeţean în 2005 pentru a se construi groapa de gunoi ecologică, unde se aduc acum aproximativ 180-200 tone de deşeuri zilnic. Având în vedere aceste aspecte şi faptul că depozitul de gunoi îi afectează doar pe locuitorii oraşului Titu, nu şi pe oamenii din celelalte localităţi membre ADI, este firesc ca acestora să li se acorde nişte facilităţi.

Traian Niculae - groapa de gunoi

„Nu suntem împotriva angajamentelor asumate de reprezentanţii Primăriei Titu la data constituirii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară, dar considerăm că, prin proiectul european iniţiat în anul 2004, nu putea fi prevăzută în niciun caz obligaţia oraşului Titu de a pune la dispoziţie, ulterior, tot cu titlu gratuit, alte suprafeţe de teren pentru extingerea rampei de gunoi actuale.

Sunt de acord ca proiectul de gestionare integrată a deşeurilor să meargă mai departe, dar trebuie să existe facilităţi pentru locuitorii din Titu. Nu scrie nicăieri că am obligaţia să le mai dau alte 4,5 hectare, tot gratuit.

Pentru cele 7 hectare din 2005, li s-a aprobat un amplasament pe care nu l-au respectat. Nu au depăşit această suprafaţă de teren, dar au dus gunoaiele unde au vrut ei. Au ocupat un teren al Elsid şi unul al Primăriei. Dacă vor pierde proiectul european de gestionare integrată a deşeurilor, nu o vor face din vina mea, din vina Primăriei Titu, ci pentru că nu sunt în regulă. Au avut aprobat un amplasament şi au construit pe altul! Putem să aprobăm schimbul, dar nu gratuit.

Consiliul Judeţean trebuie să înţeleagă că nu comandă la Titu. Ca autoritate locală, trebuie să luăm toate măsurile legale şi necesare pentru binele oraşului Titu”, explică primarul Traian Niculae.

La şedinţa CL Titu de vineri – 16 februarie 2018, au pledat pentru necesitatea transferării celor 4,5 hectare de teren în vederea extinderii gropii de gunoi Marin Antonescu – administrator ADI Salubritate, Roxana Dumitru – director executiv Direcţia Juridică, Contencios şi Administraţie Publică din cadrul Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi Iulian Vişanu – arhitectul şef al judeţului. Primarul Traian Niculae le-a solicitat să scrie clar, pe hârtie, ce vor face la Titu.

„Trebuia să veniți la noi, la Primărie, să încheiați un protocol, să precizați că pentru noi se aduce instalația numărul… Că se face celula numărul doi. Nu mi-ați spus nimic. Mi-ați solicitat doar teren, 45.000 de metri pătrați. Orașul ăsta nu are nicio obligație în acest proiect. Ne spuneți exact ce vreți să faceți la Titu, nu veniți aici cu poveşti… Eu sunt reprezentantul legal al locuitorilor orașului Titu. Să puneți pe hârtie ce oferiți orașului Titu, nu aşa din gură, că vorbele trec. Scrisul rămâne”, a spus edilul Traian Niculae, în cadrul ședinței Consiliului Local Titu din data de 16 februarie 2018.

La groapa de gunoi de la Aninoasa, întrucât administraţia locală nu mai deţine teren în proprietate, Consiliul Judeţean  Dâmboviţa cumpără pâmânt de la privaţi, la preţul pieţei, pentru a putea construi o nouă celulă ecologică de depozitare a gunoiului.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a premiat 25 de familii trainice, modele pentru întreaga comunitate

Publicat

pe

25 de cupluri de târgovișteni, care își sărbătoresc anul acesta „Nunta de Aur” (unii chiar mai mult de 50 de ani) au fost premiate, astăzi – 30 aprilie 2024, de administrația publică locală. Astfel de evenimente speciale sunt organizate, an de an, de Paște, de Crăciun și la început de septembrie, cu prilejul „Zilelor Municipiului Târgoviște”.

„Mărturisesc că, în cei mai bine 9 ani de când conduc municipiul Târgoviște, am organizat multe evenimente, dar unul dintre cele mai emoționante este acesta, pentru că reprezintă o modalitate prin care comunitatea locală își arată prețuirea față de dumneavoastră, oameni care ați știut să treceți peste toate dificultățile vieții și să rămâneți împreună, lucru care nu se putea întâmpla dacă nu ar fi existat dragoste, respect reciproc și înțelegere. Sunteți niște modele pentru întreaga comunitate și de aceea suntem astăzi onorați să vă avem lângă noi și să putem să ciocnim împreună un pahar de șampanie”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Fiecare cuplu a primit o diplomă de excelență, un buchet de flori și un cadou din partea administrației publice locale. Evenimentul festiv a fost organizat la Cinematograful „Independența” și a inclus și un scurt moment muzical, susținut de Orchestra „Andante”. Sărbătoriții au fost felicitați de primarul Daniel Cristian Stan împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Reușită în plan investițional. Primăria Contești a obținut statutul de prosumator

Publicat

pe

Primarul comunei Conțești, Marian Alexandru, în ciuda stresului produs de anumite persoane cu rang înalt care îl tracasează și îi perturbă activitatea depusă în slujba comunității cu tot soiul de reclamații și tertipuri, doar-doar s-o împotmoli, performează la capitolul implementare proiecte de interes local. Edilul este mulțumit că îi are alături pe consilierii locali, pe cetățenii din localitate, care apreciază rezultatele obținute și nu îi iau în seamă pe cei care, prin multiple metode, pun piedici nemeritate administrației de la Contești.

Unul dintre cele mai recente și reușite proiecte este acela care a vizat obținerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consumul propriu al comunei Contești. Investiția a avut o valoare de 6,14 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pe lângă acest proiect, care a prevăzut montarea de panouri fotovoltaice în mai multe zone ale localității, în apropierea punctelor de aprindere a rețelei de iluminat public, a fost dezvoltat și proiectul privind „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”, finanțat de Administrația Fondului de Mediu. O investiție de 1,18 milioane de lei.

„De asemenea, am montat panouri fotovoltaice și pe 28 de clădiri publice, aflate în proprietatea Primăriei Conțești. Vorbim în acest moment de o puterea instalată cumulată care a ajuns la 450 de kW. Până acum, facturile la consumul de energie electrică avea valori foarte mari, cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei lunar, uneori chiar mai mari. Acum, putem să ne declarăm mulțumiți. Datorită acestor investițiii,vom avea o economie la bugetul local de până la 360.000 de lei, adică 3,6 miliarde lei vechi, fonduri pe care le putem folosi pentru demararea altor proiecte”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Și, ca ultimă noutate legată tot de aceste două proiecte, administrația de la Contești, prin primarul Marian Alexandru, a finalizat formalitățile necesare cu distribuitorul de energie electrică și a primit statutul de prosumator. În concluzie, cantitatea de energie electrică peste nivelul de consum propriu, produsă prin panourile fotovoltaice recent instalate, va intra în sistemul național contra cost ceea ce înseamnă o sursă de venit pentru bugetul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite