Connect with us

ACTUALITATE

Ziua Națională a României la Târgoviște. S-a spart gheața unei bolnăvicioase plafonări!

Publicat

pe

Vremea, astăzi, la Târgoviște, cu ocazia Zilei Naționale a României, nu a fost tocmai propice desfășurării unor activități culturale, de socializare și celebrare în aer liber. A plouat. A fost frig și mult cenușiu. Norocul pentru colorarea și încălzirea atmosferei a venit de la autoritățile județului care, anul acesta, au reușit să iasă din rutina organizării unor astfel de manifestării. Au ieșit din șabloanele rigide, birocratice și a ieșit altceva. Frumos.

Pe Bulevardul Mircea cel Bătrân, într-un perimetru extins, unitățile militare din Garnizoana Târgoviște și-au etalat, spre uimirea tuturor, mai ales a copiilor, o parte din tehnica din dotare, arme, autovehicule militare, de intervenție, autoamfibii. A fost adusă chiar și o piesă de artilerie. Ce mai, a fost altceva. Am simțit și noi că suntem români și că această zi nu a trecut, așa, ca o bifare de activitate oficială.

Nu putem exclude nici contribuția târgoviștenilor, care au venit în inima municipiului cu mic cu mare și parcă mai mulți ca niciodată, făcând să vibreze întregul decor, arătând că știm, indiferent de problemele care ne marchează existența, să sărbătorim Ziua Supremă a României, ziua în care ne cinstim rostul și trăinicia.

După oficierea slujbei religioase, ÎPS Nifon, arhiepiscop și mitropolit al Târgoviștei, a transmis dâmbovițenilor un mesaj emoționant despre semnificația acestei zile, despre Marea Unire înfăptuită la 1 Decembrie 1918, despre credința strămoșească în jurul căreia s-a sedimentat și întărit dorința de unitate. Ca de obicei, IPS Nifon a îndemnat clasa politică românească la concordie, la înțelegere și colaborare pentru binele comun, la renunțarea la răutăți și orgolii de grup.

Au mai susținut alocuțiuni cu o intensă rezonanță patriotică: prefectul județului – Claudia Gilia, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan, primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan și senatorul Virgil Guran – vicepreședinte al Senatului României.

A urmat depunerea de coroane din partea instituțiilor publice, a partidelor politice și a unor asociații.

După defilarea detașamentelor militare prin fața oficialităților și a târgoviștenilor, evenimentul s-a încheiat cu vizitarea expoziției ad-hoc de tehnică militară. A fost pentru prima dată în istoria de după 1989, când, în centrul orașului, s-a consumat un asemenea moment viu, de comunicare și transparență. Bravo! Am spart gheața unei bolnăvicioase plafonări! A fost ceva mai cald, mai familiar. Am simțit că a fost ziua țării noastre și că suntem un tot. La mulți ani, România!

 

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

60 de persoane au rămas izolate la Cabana Capra, din cauza avalanșelor

Publicat

pe

60 de turiști cazați în Cabană Capra, la km 108 pe Transfăgărășan, au rămas izolați din cauza avalanșelor produse în zonă.

În sprijinul acestora, au fost mobilizate mai multe echipaje de intervenție de la ISU Argeș, cu o autofreză de zăpadă multifuncţională, o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, o autospecială de transport persoane și victime multiple, două autospeciale de primă intervenție și comandă și două microbuze.

De asemenea, au fost dislocate două șenilate de la ISU Vâlcea și ISU Olt și un UTV de la ISU Dâmbovița. La misiune participă personal din partea Salvamont Argeș, IJJ Argeș și Secția Drumuri Naționale.

UPDATE: Având în vedere că DN7C (Transfăgărășan) este închis traficului de la km 104, polițiștii din Argeș vor cerceta cum au ajuns turiștii până la Cabana Capra și vor lua măsuri. Potrivit Codului Rutier, aceștia riscă amendă din clasa III și suspendarea permisului auto pentru 60 de zile.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Vizită de încurajare în Secția de Oncologie a Spitalului Județean din Târgoviște

Publicat

pe

Doamnele din conducerea OFSD Dâmbovița s-au aflat astăzi printre pacienții internați în Secția de Oncologie a Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște, scopul vizitei fiind unul de încurajare, în contextul în care în data de 4 februarie se marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerului.

Este esențial de reținut faptul că vorbim despre o afecțiune care poate fi ținută sub control și chiar vindecată, dacă este depistată la timp! Sunt așadar esențiale în investigațiile preventive.

În acest context, reamintim că în județul Dâmbovița se implementează, în această perioadă, un proiect de screening gratuit pentru cancerul de col uterin, care are în România o incidență de peste 32,3 la suta de mii de femei, mult peste media în statele Uniunii Europene, de 12,8 la suta de mii de femei – spune deputata Carmen Holban, președinta OFSD Dâmbovița.

„Este o situație mai mult decât îngrijorătoare, care necesită un efort comun pentru scăderea cât mai rapidă a numărului de cazuri de cancer de acest tip. Programele de screening sunt mai mult decât importante, fapt dovedit de scăderea drastică a cazurilor de mortalitate prin cancer de col uterin.

Este îmbucurător și faptul că, prin intermediul Unității Mobile a Institutului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului, peste 1.200 de dâmbovițence din 18 localități ale județului nostru au efectuat, în mod gratuit, testul Papanicolau și HPV.

Așadar, în perioada următoare, încurajez doamnele și domnișoarele din Dâmbovița să se îndrepte către Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, Spitalul Orășenesc Găești și Spitalul Municipal Moreni – instituții medicale afiliate acestui program, implementat de Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului. Parteneri ai acestui proiect sunt: Centrul de Dezvoltare Curriculară și Studii de Gen FILIA, Fundația Renașterea și Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate”, este mesajul transmis de deputata Carmen Holban.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats