Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Ședință CJ Dâmboviţa. Împotrivă, împotrivă, dar să știm de ce!

Publicat

pe

Ședința ordinară a Consiliului Județean Dâmboviţa de astăzi, 18 iulie 2022, s-a desfășurat în parametrii obișnuitului. Punctele de pe ordinea de zi, normale, vizând activitatea administrativă și investițională in tonul alert impus de președintele Corneliu Ștefan.

Aleșii PRO România care, de obicei, asigură nota de opoziție în CJ au tăcut mâlc. Nici un comentariu. În schimb, s-au abținut ori au votat împotriva câtorva proiecte de hotărâre. Nu au explicat decizia, deși ar fi fost normal să existe o motivație. De pildă, au votat împotriva proiectului privind actualizarea indicatorilor tehnico-economici și a cheltuielilor de cofinanțare ca urmare a finalizării investiției „Amenajare trotuar în sat Cuparu, comuna Dragodana”, finanțat prin Programul Județean de Dezvoltare Locală.

S-au abținut consilierii PRO România și de la votul privind actualizarea, la încheierea lucrărilor, a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Modernizarea și reabilitarea drumului de centură al Municipiului Târgoviște, lotul I”.

Refuzul de a vota l-a determinat pe președintele Corneliu Ștefan să afirme în plen „pentru PRO România este rău și când luăm bani înapoi”!

Au mai votat împotrivă și la proiectul privind aprobarea majorării capitalului social și mandatarea reprezentanților Adunării Generale a Acționarilor pentru majorarea capitalului social al CarpatMontana Serv SA.

Poate s-ar fi pierdut timp dacă existau din partea aleșilor PRO România intervenții motivante ale votului dat și ar fi generat, cu siguranță, și oarece tensiune, dar ar fi fost totuși normal să-și limpezească opțiunea de vot.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a premiat 25 de familii trainice, modele pentru întreaga comunitate

Publicat

pe

25 de cupluri de târgovișteni, care își sărbătoresc anul acesta „Nunta de Aur” (unii chiar mai mult de 50 de ani) au fost premiate, astăzi – 30 aprilie 2024, de administrația publică locală. Astfel de evenimente speciale sunt organizate, an de an, de Paște, de Crăciun și la început de septembrie, cu prilejul „Zilelor Municipiului Târgoviște”.

„Mărturisesc că, în cei mai bine 9 ani de când conduc municipiul Târgoviște, am organizat multe evenimente, dar unul dintre cele mai emoționante este acesta, pentru că reprezintă o modalitate prin care comunitatea locală își arată prețuirea față de dumneavoastră, oameni care ați știut să treceți peste toate dificultățile vieții și să rămâneți împreună, lucru care nu se putea întâmpla dacă nu ar fi existat dragoste, respect reciproc și înțelegere. Sunteți niște modele pentru întreaga comunitate și de aceea suntem astăzi onorați să vă avem lângă noi și să putem să ciocnim împreună un pahar de șampanie”, a spus primarul Daniel Cristian Stan.

Fiecare cuplu a primit o diplomă de excelență, un buchet de flori și un cadou din partea administrației publice locale. Evenimentul festiv a fost organizat la Cinematograful „Independența” și a inclus și un scurt moment muzical, susținut de Orchestra „Andante”. Sărbătoriții au fost felicitați de primarul Daniel Cristian Stan împreună cu cei doi viceprimari – Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Reușită în plan investițional. Primăria Contești a obținut statutul de prosumator

Publicat

pe

Primarul comunei Conțești, Marian Alexandru, în ciuda stresului produs de anumite persoane cu rang înalt care îl tracasează și îi perturbă activitatea depusă în slujba comunității cu tot soiul de reclamații și tertipuri, doar-doar s-o împotmoli, performează la capitolul implementare proiecte de interes local. Edilul este mulțumit că îi are alături pe consilierii locali, pe cetățenii din localitate, care apreciază rezultatele obținute și nu îi iau în seamă pe cei care, prin multiple metode, pun piedici nemeritate administrației de la Contești.

Unul dintre cele mai recente și reușite proiecte este acela care a vizat obținerea energiei electrice din surse regenerabile pentru consumul propriu al comunei Contești. Investiția a avut o valoare de 6,14 milioane de lei și a fost finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare. Pe lângă acest proiect, care a prevăzut montarea de panouri fotovoltaice în mai multe zone ale localității, în apropierea punctelor de aprindere a rețelei de iluminat public, a fost dezvoltat și proiectul privind „Creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public”, finanțat de Administrația Fondului de Mediu. O investiție de 1,18 milioane de lei.

„De asemenea, am montat panouri fotovoltaice și pe 28 de clădiri publice, aflate în proprietatea Primăriei Conțești. Vorbim în acest moment de o puterea instalată cumulată care a ajuns la 450 de kW. Până acum, facturile la consumul de energie electrică avea valori foarte mari, cuprinse între 25.000 și 30.000 de lei lunar, uneori chiar mai mari. Acum, putem să ne declarăm mulțumiți. Datorită acestor investițiii,vom avea o economie la bugetul local de până la 360.000 de lei, adică 3,6 miliarde lei vechi, fonduri pe care le putem folosi pentru demararea altor proiecte”, ne-a precizat primarul Marian Alexandru.

Și, ca ultimă noutate legată tot de aceste două proiecte, administrația de la Contești, prin primarul Marian Alexandru, a finalizat formalitățile necesare cu distribuitorul de energie electrică și a primit statutul de prosumator. În concluzie, cantitatea de energie electrică peste nivelul de consum propriu, produsă prin panourile fotovoltaice recent instalate, va intra în sistemul național contra cost ceea ce înseamnă o sursă de venit pentru bugetul comunei Conțești.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite